Светът гледа Рожен в реално време
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:27 / 10.08.2006Коментари ()1384
Националното надпяване на Роженските поляни тази събота и неделя ще се гледа в реално време от почитатели в целия свят. Излъчването на звук и картина ще става по сателитен Интернет от единствения мобилен телецентър в България и ще се сменя на всеки 3 секунди.

Медиите ще ползват безплатно услугите на центъра, обясниха от Община Смолян, организатор на събора. Инициативата се провежда за първи път на Националния фолклорен събор “Рожен 2006” и ще предизвика интерес както сред хилядите посетители, така и сред почитателите на родопската песен в чужбина. На разположение на медиите през двата дни на събора – 12 и 13 август, ще работи и временен пресцентър на Роженските поляни.

Мобилният телецентър е създаден по проект на Програмата на ООН за развитие (ПРООН) и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения и се осъществява от Националното сдружение на i-центровете, обясни Мартин Христов, мениджър “Мобилен телецентър”. Системата осигурява разнообразни услуги, сред които достъп до е-правителство, Интернет и електронна поща и др., каза той.

Центърът представлява автобус с 10 лаптопа, собствен генератор, сателитна връзка към Интернет от всяка точка на България, цветен лазерен принтер, многофункционални устройства, мултимедиен проектор и екран, копирни апарати, аудиоуредба, както и безжична WIFI мрежа.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Svetut-gleda-Rozhen-v-realno-vreme-18391
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.