Р. Овчаров: Битката за изчистване на икономиката ще продължи с всички средства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 11.08.2006Коментари ()1461
©
Битката за изчистване на икономиката ще продължи с всички средства и няма да има компромиси за никого. Това заяви преди заседанието на Министерския съвет министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров по повод разкрития за злоупотреби в държавното дружество „Консолид Комерс” ЕАД.

След проверка на финансовото състояние на фирмата е установена злоупотреба за повече от 5 милиона лева, които са били източвани последователно от март месец миналата година. По информация на МВР, ликвидаторът на фирмата Владимир Милев е арестуван, а Главната прокуратура е образувала разследване по случая, каза министър Овчаров. С негова заповед са уволнени и шестима служители на Министерството на икономиката и енергетиката, които са подписали финансовия отчет на дружеството за 2005 г. Изчезналите средства са били изтеглени от ликвидатора и прехвърлени във финансова къща без разрешение от министерството, както изисква законовата уредба в страната, съобщи Румен Овчаров. Служителите от финансовата къща са обявени за издирване.

Заради откритите нарушения в „Топлофикация – София” и „Консолид Комерс”, министър Овчаров е назначил пълна проверка във всичките 100 дружества на министерството. В момента се проверяват „Топлофикация – Пловдив” и „Булгаргаз” и ще започне пълна данъчна ревизия на всички дистрибутори на цигари, уточни той. Свърши времето на безнаказаното присвояване на държавна собственост, категоричен беше министър Овчаров.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/R-Ovcharov-Bitkata-za-izchistvane-na-ikonomikata-shte-produlzhi-s-vsichki-sredstva-18412
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.