Изложбата “Промените в климата и енергията на бъдещето” тръгва на втора обиколка из България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:50 / 14.08.2006Коментари ()2092
©
След като през 2005 година изложбата на Greenpeace International за енергийното бъдеще на Земята премина от Полша през канала Майн-Рейн-Дунав и достигна Източното Средиземноморие и Египет, тя отново ще бъде показана в България. В периода 15 – 20 август изложбата ще посети градовете Смолян, Асеновград и Пловдив.

Жителите на тези градове ще имат възможността да разгледат изложбата и да се запознаят с един от основните глобални проблеми на нашето съвремие – изменението на климата. Показани са и опасностите на ядрената енергетика и на енергетиката, базирана на изкопаемите горива, както и възможното решение – подобряване на енергийната ефективност и развитието на възобновяемите енергийни източници.

Изложбата е част от кампанията за борба с изменението на климата. Миналата година тя разбуни духовете в Европа и Близкия Изток, призовавайки за промени в европейската енергийна политика и в политиките на отделните страни, с които да се нас
©
ърчи масовото използване на енергията от вятъра, биомасата, слънцето, водата, водорода и т.н.

През месец юли изложбата посети градовете Ловеч, Велико Търново, Сливен и Стара Загора, където привлече интереса на медии и общественност.

Изложбата ще е открита за посещение на следните дати:

15, 16 август
гр. Смолян, до кино “Дружба”

17 август
гр. Асеновград, площада пред общината

18, 19, 20 август
гр. Пловдив, площад “Джумая”


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Izlozhbata-Promenite-v-klimata-i-energiyata-na-budeshteto-trugva-na-vtora-obikolka-iz-Bulgariya-18469
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.