Кабинетът обещава помощ срещу хепатита, но без срокове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:54 / 23.08.2006Коментари ()1744
©
Министърът на държавната политика по бедствия, аварии и катастрофи Емел Етем е обещала 600 000 лева за осигуряване на първата инжекция за ваксиниране срещу хепатита на 12 400 деца от „Столипиново” и „Шекер махала”. Това уверение е получил районният кмет на “Източен” Красимир Кузмов при днешната си среща със здравния министър Радослав Гайдарски.

Няма обаче яснота кога ще бъдат осигурени парите и кога ще пристигне серума, който единствено може да ограничи ефективно епидемията в Пловдив. Парите за втората игла, която се поставя след 6 месеца, щели да бъдат заложени в бюджета на здравното министерство за следващата година.

Министър Гайдарски е заявил, че изпратеният преди 2 седмици проект на общината за извънредно финансиране от 1,2 млн. лева за разчистване на незаконните сметища и за ремонт на инфраструктура в “Столипиново” е докладван в Министерски съвет и с него са запознати премиерът Станишев и финансовия министър Пламен Орешарски. Проф. Гайдарски обаче не се е ангажирал със срокове кога правителството ще разгледа искането за спешно финансиране, призна Кузмов. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Kabinetut-obeshtava-pomosht-sreshtu-hepatita-no-bez-srokove-18674
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.