Беронов постави ултиматум на Борисов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:06 / 23.08.2006Коментари ()1833
Докато Бойко Борисов не каже дали ще застане зад Георги Първанов за втори президентски мандат, няма да поискам неговата подкрепа. Така десният кандидат за президент Неделчо Беронов във вторник отговори на изявлението на столичния кмет и неформален лидер на ГЕРБ, че досега нито веднъж не го е потърсил за разговор около вота.

Беронов отрече председателят на ДСБ Иван Костов да му е оказвал натиск да не търси контакти с Борисов и подчерта, че има достойнството на човек, който говори каквото мисли. След като Беронов не иска моята подкрепа, аз няма да се самопредлагам и да се натискам, коментира пред "Дневник" столичният кмет. В същото време лидерът на СДС Петър Стоянов заяви, че евентуална помощ от ГЕРБ би била благоприятна за десния кандидат. "Трябва да си абсолютен политически наивник, за да влезеш в предизборна битка и да не търсиш подкрепа от всеки, който може да помогне, още повече от сдружение като ГЕРБ, което е доказало, че има сериозно политическо влияние", посочи той.

Неделчо Беронов повтори, че ще продължава да търси поддръжници от всички демократични структури. Той отново обвини президента Георги Първанов, че е впрегнал целия държавен апарат за кампанията си, и призова кметовете да си вършат работата, а не да ангажират обществото с изборите. Преди дни 173 кметове от страната се обявиха в подписка за втори мандат на Първанов.

Във вторник беше оповестен и предизборният щаб на Неделчо Беронов и подгласничката му Юлиана Николова. Негов ръководител е програмният директор в Центъра за либерални стратегии и бивш председател на настоятелството на "Отворено общество" Стефан Попов. В организацията на кампанията ще се включат още Иво Драганов и политологът Васил Гарнизов. Днес Беронов и Николова ще се срещнат с привърженици във Варна, а след това ще посетят Бургас и Пловдив. Информацията е на в."Дневник".


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Beronov-postavi-ultimatum-na-Borisov-18680
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.