17 арестувани преди и след дербито
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:55 / 27.08.2006Коментари ()1683
Седемнадесет футболни запалянковци бяха задържани в ареста на ІІ РПУ и VІ РПУ преди и по време на дербито “Ботев”– “Локомотив”, играно вчера в Пловдив.

Около 16 часа на кръстовището на улиците “Гладстон” и “Авксентий Велешки” в центъра на града е станало масово сбиване между неорганизирани агитки на двата футболни клуба. Част от тях били седнали в близко питейно заведение, а други отивали към стадион “Ботев”. При сбиването за минути са се събрали около 500 души. Изпратените мигновено полицейски сили от всички районни полицейски управления в града успели да разделят двете агитки и след прекратяване на стълкновенията феновете са били съпроводени с усилена охрана по различни маршрути до стадион “Ботев”. При побоя е пострадал полицай, който е настанен в болница с комоцио и контузна рана по главата. Вероятно той е бил ударен с камък. Счупено е било предното обзорно стъкло на един от полицейските автомобили. По време на сбиването фенове са нанесли побой и на 54-годишен пловдивчанин, който случайно се оказал с колата си “Опел Аскона” там. Част от развилнелите се младежи са скачали и върху опела. В ареста на ІІ РПУ са отведени 13 лица на възраст от 14 г. до 45 г. от Пловдив, Хисаря/1/ и Стара Загора/1/. Срещу тях са образувани бързи полицейски производства.

При влизане в стадион “Ботев” преди началото на футболната среща са били задържани С.Г./22 г./ и И.Ц./44 г./ за притежание на наркотици. По време на мача са били заловени Б.Ч./28 г./ и А.Г./28 г./, които били възпламенили бомбички. Четиримата са били отведени в VІ РПУ.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/17-arestuvani-predi-i-sled-derbito-18764
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.