Българският Червен кръст осигурява хигиенни материали на засегнатите от хепатита квартали в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:32 / 31.08.2006Коментари ()923
Българският Червен кръст изразява своята дълбока тревога и загриженост във връзка с продължаващата седмици наред епидемия от хепатит А в пловдивските квартали “Столипиново” и “Шекер махала”, от която най-засегнати са децата на възраст до 14 години.

От централната складова база на БЧК се предоставят на областната червенокръстка организация в Пловдив 150 кг перилни препарати, дарение от Италианския и Швейцарския Червен кръст.

Хигиенните материали ще бъдат разпределени в засегнатите от епидемията квартали на Пловдив с активното съдействие на местната организация на Конфедерацията на независимите синдикати в изпълнение на подписаното преди два месеца споразумение за сътрудничество между БЧК и КНСБ.

Помощта от перилни препарати ще бъде предоставена от Областния съвет на БЧК на кмета на пловдивския район “Източен” утре, 1 септември, в 11.00 часа, в сградата на кметството.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bulgarskiyat-Cherven-krust-osiguryava-higienni-materiali-na-zasegnatite-ot-hepatita-kvartali-v-Plovdiv-18855
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.