Подготовката за провеждане на имунизации срещу хепатит А ще бъде обсъдена на организирана от МЗ среща в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:15 / 07.09.2006Коментари ()870
Заместник-министърът на здравеопазването д-р Валери Цеков, главният държавен здравен инспектор д-р Тенчо Тенев и началникът на отдел „Надзор на заразните болести” в Министерство на здравеопазването д-р Ангел Кунчев ще бъдат в Пловдив във връзка с подготовката на имунизационната кампания срещу хепатит А. Съвместно с експерти на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве те ще посетят квартал „Столипиново” и ще се срещнат с представители на ръководството на Община Пловдив и на район „Източен”, на неправителствените ромски организации, на БЛС, общопрактикуващите лекари, БЧК.

В разговорите ще бъде обсъдена ситуацията в “Столипиново” и “Шекер махала” и предприеманите мерки и действия за ограничаване на епидемичния взрив. Особено внимание ще бъде обърнато на създаваната организация и подготовка за провеждане на имунизационна кампания срещу хепатит А, която да обхване около 12 500 деца от 2 до 18-годишна възраст.

В 14.00 часа екипът на Министерство на здравеопазването ще даде пресконференция. Информацията е на агенция "Фокус".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Podgotovkata-za-provezhdane-na-imunizacii-sreshtu-hepatit-A-shte-bude-obsudena-na-organizirana-ot-MZ-sreshta-v-Plovdiv-18999
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.