Ваксинират всички деца в "Източен" за 5-6 дни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:47 / 07.09.2006Коментари ()1179
На среща в кметството на район “Източен” днес (07.09) между представители на МЗ, РИОКЗ, НЗОК, РЗОК, общопрактикуващи лекари, кмета на Пловдив, зам.-кмета К.Писков и районния кмет К. Кузмов бе решено:
ваксинирането на около 12 000 деца от район “Източен” ще става на територията на ДКЦ “Източен” в рамките на 5-6 дни. Ваксините ще пристигнат най-късно в началото на октомври, според информация на МЗ. Медицинските сестри, които работят на щат в съответните училища в района, също ще се включат при реализация на акцията по ваксинация. Ще бъдат ваксинирани всички лица под 18 години от района, независимо от това, дали имат постоянно местожителство в, това може да стане само доброволно.

Община Пловдив започва мащабна разяснителна кампания сред родителите относно необходимостта от ваксинация на децата им – ваксината е безопасна и безплатна. В разяснителната кампания ще се включат и неправителствени организации от района.
Община Пловдив продължава активните си действия по отношение намаляване на рисковите фактори в квартал “Столипиново”.
“Почистването на Столипиново не е еднократна акция, това ще бъде тенденция, която трайно да промени квартала”, това заяви по-рано днес на пресконференция в общината кметът Чомаков.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vaksinirat-vsichki-deca-v-Iztochen-za-5-6-dni-19004
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.