Рецепта за най-вкусните лозови сарми | ||||||
| ||||||
Ето една изпитана рецепта: Почистете и обелете лука и го нарежете на дребно. Същото направете и с морковите. Сгорещете олиото и задушете зеленчуците. Когато са готови добавете ориза, запържете за кратко, след което добавете вода. Докато водата изври нарежете доматите от консерва на дребни кубчета и ги прибавете към плънката. След като водата изври ги добавете, заедно със сока и наситнения магданоз. С така получената плънка напълнете и завийте всички листа и наредете в дълбока тенджера, в която предварително на дъното сте сложили няколко от лозовите листа. Когато тенджерата се напълни, долейте вода, колкото да покрие сармите, покрийте с чиния с отвора надолу и варете сармите на слаб огън до пълна готовност! Вкусните лозови сармички с ориз са чудни. Необходимите продукти: ориз - 500 г лозови листа - 1 буркан лук - 2 глави / стар/ моркови - 2 бр. домати - 150 г от консерва олио - 50 мл сол - 2 ч.л. черен пипер - 2 ч.л. червен пипер - 2 ч.л. чубрица - 2 щипки магданоз - 1/2 връзка |
Още по темата: | общо новини по темата: 296 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница |