Рецепта за божествен кадаиф, топи се в устата | ||||||
| ||||||
Ако сте пропуснали първите епизоди, ще ви подскажа – това е десертът, който опечаленият съпруг приготвя за покойната си съпруга собственоръчно. Със същите ръце, с които приживе я е пребивал. По трупа, който дъщерята на покойницата къпе, преди да я положат в ковчега, има пресни синини. А тиранинът, почернил дните на Дженет (Айча Бингьол), се отбива в пекарната, за да изпрати съпругата си с последния кадаиф. Предусетила края си, Дженет се обръща за помощ към Зейнеб (Ирем Хелваджъоулу) - адвокатка, чиято рекламна табела вижда случайно от прозореца на болничната си стая. Какво е съдържанието на писмото, което ще свърже съдбите на Зейнеб и бунтаря в семейството Халил (Алп Навруз), най-големият син на Дженет, предстои да видим. Но междувременно може да се насладим на кадаифа, защото това е десерт, който не е за изпускане, пише "Телеграф". Продукти 800 гр кадаиф 300 гр масло 300 гр орехи или шамфъстък 250 мл мляко За сиропа 800 гр. захар 1 литър вода 1/4 лимон Приготовление Първо приготвяме сиропа. Изсипете захарта във водата, поставете я на огън и гответе 10-12 минути на слаб огън. Свалете от котлона, охладете, изстискайте вътре четвърт лимон. Пристъпваме към следващата стъпка – кадаифът се поставя в купа, залива се с разтопено масло и сварено топло мляко. Поставете половината от кадаифа в тава за печене, натиснете надолу, поръсете обилно с нарязани ядки или шамфъстък върху цялата повърхност, поръсете с втората част от кадаифа и също натиснете с ръце. Сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато се зачерви отгоре. Извадете го, полейте го със сироп върху цялата площ, нарежете го и сервирайте охладен. |