Българин е починал от задушаване в цех за обработка на месо в Белгия
Автор: ИА Фокус 12:12 / 23.01.2024Коментари ()2468
©
25-годишен български работник е починал в месопреработвателно предприятие в Дейнзе, Източна Фландрия, Белги в петък вечерта. Инспекцията по труда в Гент потвърди фактите в понеделник. Възможно е мъжът да се е задушил от липса на кислород, докато е работил на машина, която бързо замразява храна, предаде DHnet.

Мъжът е бил нает от подизпълнител на месопреработвателното предприятие в Дейнзе, е заявил Елке Ванде Велде, представител на Инспекцията по труда.

"Той е работил на машина, която бързо замразява храна при много ниска температура, и е припаднал по причини, които все още не са известни".

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да изясни причината за смъртта. "Първоначалните резултати показват, че е възможно да е било изпуснато известно количество азотен газ, което е довело до липса на кислород", съобщава Инспекцията по труда.

Ще бъде проведено и разследване, за да се установи дали е спазено законодателството за безопасност на работното място.


Още по темата: общо новини по темата: 199
25.11.2024 »
22.11.2024 »
19.11.2024 »
18.11.2024 »
13.11.2024 »
02.11.2024 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница

Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Bulgarin-e-pochinal-ot-zadushavane-v-ceh-za-obrabotka-na-meso-v-Belgiya-1976468
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.