Как да размразим предното стъкло на колата за 1 минута
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:22 / 25.01.2024Коментари ()18599
©
Зимните месеци се оказват истински кошмар за шофьорите. Почистването на автомобила и най-вече почистването на предното стъкло могат да се превърнат в сложен процес, ако не знаете един малък трик. Как да размразим предното стъкло на колата? Един от най-ефективните начини си остава загряването на купето при работещ двигател. Напоследък обаче шофьорите не го правят, защото горивото е много скъпо, а този начин за почистване на стъклото ще ги вкара в ненужен разход.

Някои хора решават да носят сешоар в багажника си. Дали обаче това средство е практично и струва ли си да разнасяте сешоара с вас? По-скоро не.

Скреперът също може да ви помогне да се справите със замразеното стъкло, но трябва да знаете как правилно да го използвате. В противен случай рискувате да надраскате повърхността и да си създадете повече неприятности. Ето защо идва ред на това да споделим с вас онзи трик, благодарение на който замразеното стъкло ще бъде почистено и при това само за една минута.

За целта е нужно да смесите изопропилов алкохол с вода в съотношение 2:1. Този алкохол замръзва при много ниски температури, което значи, че студовете у нас няма да му позволят да премине в твърдо състояние.

Разтворът се изсипва в бутилка с пулверизатор и с него се пръска по предното стъкло. Скоро след това от ледената покривка няма да има следа, пише actualno.com.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Kak-da-razmrazim-prednoto-stuklo-na-kolata-za-1-minuta-1979490
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.