Най-вкусните пържени кюфтета, ето как
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:24 / 18.02.2024Коментари ()10612
©
Пържените кюфтета са едно от най-класическите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили топ рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата, но да имат хрупкава коричка. С тази рецепта ще ви се получат изключително ароматни и ще ви стане невероятно вкусно и приятно. 

Преди рецептата проверете обаче следните неща:

1. Прясна кайма, добро качество

Далеч не е вярно, че пържените кюфтенца стават пухкави, само ако е използвана от свинска кайма. Без притеснения може да миксирате в различно съотношение или дори да използвате най-вече телешка кайма и отново да станат меки и приятни.

2. Точните подправки

Чубрицата и кимион обезателно. Пресният магданоз носи свежест.

3. Внимавайте! Каймата трябва да престои, за да поеме ароматите от лука и подправките

Поне 1 час каймата е добре да престои, като за целта трябва да закриете купата с кърпа или кухненско фолио, за да се съхрани ароматът на лука в каймата, а не да се разпилява в стаята. Плюс е, когато към топлата купа с ухаещи кюфтета, сложите малко биричка и намерите приятелска компания, с която да ги споделите.  

Съставки

1 кг Кайма

2 глави Лук

2 филии Хляб

2 бр. Яйца

2 щипки Чубрица

1 ч.л. Ким

1/3 връзка Магданоз

1 ч.ч. Олио

1 щипка Сол  

Начин на приготвяне  

1. Положете каймата в дълбока купа и добре я размачкайте с ръце.

2. Добавете яйцата и нарязания на ситно лук. В никакъв случай не го стържете, така няма да се усеща текстурата му в кюфтето.

3. Накиснете филиите хляб за малко във вода, след което накъсайте на малки парчета. Ако не искате да киснете хляба, наронете го между ръцете си на ситни трохи.

4. Овкусете с подправките.

5. Омесете каймата с ръце. Изчакайте да престои час, за да усвои добре ароматите.

6. В дълбок тиган сипете олиото, докато се сгорещи. През това време оформете кюфтетата на топчета. Преди да ги поставите в тигана, ги сплескайте между дланите си, за да не ви залепва, леко ги намокрете с вода или ги намажете с олио.

7. Изпържете кюфтетата от двете страни до получаване на характерен и приятен кафяв цвят.

8. Кюфтетата трябва да са меки отвътре и с хрупкава коричка. За да се уверите, че са добре изпържени, разчупете първото готово и погледнете вътрешността му. Сигурният критерий, че са се получили е коричката да е приятно златиста. Приятно хапване!

actualno.com


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Nai-vkusnite-purzheni-kyufteta-eto-kak-2009000
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.