За 3 месеца 3 продадени имота въпреки теоретични приходи от 19 млн. лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:55 / 02.11.2010Коментари ()3205
© Plovdiv24.bg
Парцел в Кючука за около 100 хил. лв., бунгалата в Ахтопол за 18 хил. лв. и един клуб за 30 хил. лв. са единствените имоти, които общината е успяла да продаде през последните три месеца, откакто е поел ресора, призна заместник-кметът Александър Долев пред репортера на Plovdiv24.bg.

"Няма купувачи. По шест-седем пъти вкарваме едни и същи неща за продаване, но на повечето търгове не се явява нито един кандидат", обясни той. Наскоро се намерил един единствен кандидат за обявената за пореден път от ПОАП продажба на имота на общинската фирма "Бъдеще", но в последния момент банката му отказала финансиране и той се оттеглил.

Според теоретичната програма на Долев, по занижени цени общината би могла да продаде собственост за 19 млн. лв., но с малкия щат и проблеми с кадастъра мисията се оказвала невъзможна. Ако за следващата година заложел 10 млн. лв. приходи от продажби и от тях общинските съветници одобрят поне  7-8 млн. лв., той щял да е доволен, ако в крайна сметка успее да продаде имоти за 3-4 млн.

"Тази година бяхме заложили 6,5 млн. лв., изпълнили сме малко под 2 млн. лв. - тъжно, но факт", заключи Долев.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Za-3-meseca-3-prodadeni-imota-vupreki-teoretichni-prihodi-ot-19-mln-lv-203750
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.