Висш немски експерт идва в Пловдив по покана на Иван Тотев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:20 / 03.11.2010Коментари ()1072
© Plovdiv24.bg
По покана на областния управител инж. Иван Тотев на посещение в Пловдив днес пристига Херман Фоглер - председател на Регионалната асоциация на района на Боденското езеро, Горна Швабия - официалната асоциация на района на Баден Вюртенберг.

От 17.30 часа в конферентната зала на хотел "Империал" Херман Фоглер ще се срещне с кметове на общини от Пловдивска област, експерти, представители на браншови организации и на бизнеса, които ще имат възможност да поставят своите въпроси, свързани с регионалното планиране.
Регионалната асоциация на района на Боденското езеро, Горна Швабия, се занимава с регионалното планиране за района, обхващащ областите Боденското езеро, Равенбург и Зигмаринген. Отговаря за прилагането на нормативните изисквания към щата Баден-Вюртенберг и чрез решенията на своите заседания за: подготовката и актуализирането на Регионалния план; участие в подготовката и актуализирането на Националния план за развитие и плановете за професионално развитие на страната; участие в процеса на регионално планиране; реализиране на изследователска процедура за намиране на терени за големи инфраструктурни проекти; иницииране или участие в трансгранични проекти и др.

Херман Фоглер (66 г.) е германски политик от Християн-демократическата партия. В продължение на 23 години (от 1987 до 2010 г.) е кмет на град Равенсбург. В момента се занимава с регионално планиране и е съветник на ЕС по развитието на регионалната политика.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vissh-nemski-ekspert-idva-v-Plovdiv-po-pokana-na-Ivan-Totev-203837
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.