Работник почина при злополука във фабрика за добив на инертни материали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:29 / 03.11.2010Коментари ()1973
Един работник е починал, а друг е ранен при трудова злополука във фабрика за добив на инертни материали. Вчера около 15.00 ч. работници от фирмата извършвали товаро-разтоварна дейност на каменна фракция в жп-вагони. Внезапно се скъсали скрепителните болтове на носещата конструкция на един от бункерите. Част от него се свлякла и затиснала намиращите се отдолу работници А.А.-53 г. от брациговското село Исперихово и Д.Г.-40г. от Панагюрище.

След получаване на сигнал за случилото се на телефона за спешни повиквания-112 незабавно към мястото се насочили екипи на РУПБС-Пазарджик, ОУ "Гражданска защита", "Спешна помощ" и РУП-Пазарджик. След почти едночасова борба огнеборци и спасители успели да извадят Д.Г., който е откаран с линейка в МБАЛ-Пазарджик с фрактури и на двата крака. За съжаление другият работник е починал на място. Неговото тяло е извадено из под деформираната конструкция и откарано за аутопсия в "Съдебна медицина". На мястото е извършен оглед от дежурна група на РУП-Пазарджик. За случилото се е уведомена и Областната инспекция по труда.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Rabotnik-pochina-pri-zlopoluka-vuv-fabrika-za-dobiv-na-inertni-materiali-204090
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.