Най-отровните влечуги в света ще гостуват в Природонаучния музей
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:40 / 09.11.2010Коментари ()2980
©
Най- богатата експозиция на екзотични животни ще гостува в Регионален природонаучен музей - Пловдив от днес до 23.12.2010 г.. Експозицията включва над 40 вида екзотични животни (4 вида кобри, 3 вида мамби, 5 вида гърмящи змии, новогвинейски тайпан, нилски крокодил, степен варан, леопардов гекон, отровни паяци и скорпиони).

Изложбата е собственост на Тракийско Херпетологично Дружество и е една от най-големите по рода си на Балканския полуостров. В експозицията ще бъдат изложени едни от най-отровните змии в света - Новогвинески тайпан (Oxyuranus scutellatus canni), Черна мамба (Dendroaspis polylepis) и Западна зелена мамба (Dendroaspis viridis) и Източна зелена мамба (Dendroaspis angusticeps). От отровните змии в експозицията изключително интересни са и петте вида кротали, както и четири вида кобри.

Интерес представляват и представителите на групата на удушвачите (бои, питони и анаконди), представителите на които са и най-големите змии в света. От тях ще бъдат представени боа (Boa constrictor), мрежестия питон (Python reticulatus), тигров питон (Python molurus), жълта анаконда (Eunectus notaeus) и др..

Наред с уникалната изложба, в музея могат да бъдат наблюдавани редица минерали и експонати на редки и защитени растителни и животински видове.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nai-otrovnite-vlechugi-v-sveta-shte-gostuvat-v-Prirodonauchniya-muzei-205223
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.