БДЖ: Няма опасност от взрив, когато возим гориво
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:44 / 09.11.2010Коментари ()1755
© Plovdiv24.bg
Късо съединение в елементи от електрическата инсталация на пулта за управление на локомотива е причина за запалването на кабели в товарен влак на гара "Разпределителна" в кв. "Гаганица", официално потвърдиха от ръководството на БДЖ изнесената от Plovdivv24.bg вчера информация.

Вследствие на това се е появил пушек и се е наложила незабавната намеса на служителите от локомотивната бригада, които своевременно са изключили електрическото захранване в машината. От съображения за сигурност и с цел охлаждане на запушилите елементи от пулта за управление на локомотива, бригадата е използвала един пожарогасител.

В нито един момент, твърдят от БДЖ, не е имало опасност от взрив на превозваните цистерни с гориво. При възникналата ситуация дори не се е наложила намесата на пристигналите на място два противопожарни автомобила. При превоза на опасни и лесно запалими вещества съществуват определени нормативни изисквания, които не позволяват вагон с подобен товар да бъде композиран непосредствено след локомотива, уверяват от железниците.


Още по темата: общо новини по темата: 2
08.11.2010 »
08.11.2010 »

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/BDZh-Nyama-opasnost-ot-vzriv-kogato-vozim-gorivo-205408
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.