Проблем с хонорара на Ал ди Меола едва не провали концерта му в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:11 / 12.11.2010Коментари ()1974
©
Само с час закъснение започна концертът на световноизвестния китарист Ал ди Меола в сряда вечерта. Имаше опасност големият музикант изобщо да не се качи на сцената заради проблеми с изплащането на хонорара му. Два часа преди началото се оказа, че се губят 25% от сумата. Организаторите от "Рок енд рол лимитед" се втурнаха да търсят парите и да замажат гафа. Това забави идването на звездата. Ди Меола чакаше знак от мениджърката си Лаура и пое към Пловдив едва в 18 часа. Така стартът бе даден в 21 ч. Нищо неподозиращата публика се стече към панаира в обявения на билетите час - 20. Продадените пропуски били едва 400, затова фирмата не могла да събере 40-те хиляди евро за концерта. За феновете на легендарния китарист скандалите останаха скрити и те чакаха с нетърпения появата му. България е последната спирка от турнето на Ал и квартета му от световното турне New World Simfonia.

Музикантът се появи видимо изнервен и засвири, без дори да погледне залата. Направи първо магическо соло, но хората се чудеха защо е толкова сдържан. С всеки нов акорд обаче първоначалната скованост започна да изчезва. На третото парче магичният музикант се усмихна, а след четвъртото вече каза "Благодаря".

Напрежението се усетило и зад кулисите. Хората от кетъринга приготвили сьомга, пилешко, ориз, плодове и сладкиши, но музикантите почти не ги опитали. Ал пил единствено студен чай. Като втора част от риалитито с хонорара се оказали "гримьорните" зад сцената, които се състояли от стол и огледало. Ал и бендът трябвало да ползват общите тоалетни в 3-та палата.
След 10-минутната пауза обаче китаристът Пео Алфонси, Гумби Ортиз, Петер Казас и Виктор Миранда излязоха сякаш преобразени и показаха истинските си лица. Те свириха с такава страст и енергия, че публиката едва се сдържаше по местата си. Други пък изпаднаха в транс.

След поклона феновете категорично отказаха да пуснат звездите да си тръгнат. "Елате тук, няма страшно, няма да ви изям", подкани публиката Ал. Хората се приближиха на една ръка разстояние от него и попиваха жадно звуците. Ди Меола и бендът се реваншираха с невероятен 15-минутен бис, а накрая китаристът подари перцето си.

Източник: в. "Марица"



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Problem-s-honorara-na-Al-di-Meola-edva-ne-provali-koncerta-mu-v-Plovdiv-206189
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.