За едно денонощие МВР-Пловдив разкри 15 престъпления
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:38 / 13.06.2024Коментари ()7335
© Plovdiv24.bg
През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани  17 престъпления, разкрити са 15.

Ето някои от тях:

Пловдивчанка е заподозряна за незаконно разпространение на безакцизни цигари. Срещу жената е започната предварителна проверка, след като в стопанисван от нея магазин в квартал "Столипиново“ полицаи от Шесто РУ намерили и конфискували над 900 къса фабрични папироси от две марки.

Две жителки на село Христо Даново се озоваха в полицията за увреждане на чуждо имущество. Според получената информация, вчера те се скарали със свой съсед и в прерасналата саморазправа счупили два телевизора и стъклата на три прозореца на къщата му. Извършителките са отведени за едно денонощие в РУ-Карлово, образувано е досъдебно производство по чл. 216 от НК.

Полицаи от РУ-Стамболийски иззеха два вида наркотици от дрогиран шофьор вчера. Около 2.40 ч., в село Куртово Конаре, екип на районното управление спрял за проверка лек автомобил с криминално проявен и осъждан мъж зад волана. Униформените се усъмнили в поведението на шофьора и предприели тестване с апарат за употреба на наркотици, който реагирал положително на амфетамин. Пакет с около 8 грама от същото високорисково вещество и друг, с повече от 40 грама марихуана, били открити при последвалия оглед в колата. Водачът дал кръвна проба за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая се води досъдебно производство.

При осъществени незабавни действия служителите на реда в Първомай задържаха двама 18-годишни рецидивисти след поредно посегателство. Тийнейджърите са с богати криминални досиета и присъди, а арестът им последвал във вторник, когато задигнали безалкохолни напитки и захарни изделия от вендинг автомат в града. Срещу извършителите е започнато бързо производство.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Za-edno-denonoshtie-MVR-Plovdiv-razkri-15-prestupleniya-2150673
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.