Първата в Пловдив лятна детска полицейска академия вече е факт
Автор: Диана Бикова 10:52 / 16.07.2024Коментари ()2948
Първата лятна детска полицейска академия за спорт и превенция беше официално открита в Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" в Пловдив, предава Plovdiv24.bg.

На събитието присъстваха директорът на ОДМВР старши комисар Георги Чергов и директорът на РДПБЗН старши комисар Васил Димов. Сред официалните гости бяха заместник-кметът "Обществен ред и сигурност" Ангел Славов, заместник-кметът на район "Централен" Фиданка Кацарева, ръководители на териториални дирекции "Социално подпомагане" и "Социална политика и на центровете за настаняване на деца, както и секретарите на Комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

В рамките на академията ще се провеждат разнообразни и полезни мероприятия за децата - как да се справят в извънредни ситуации, как да оцеляват сред природата и т. н. Лектори ще бъдат служители от Детска педагогическа стая и от пожарната. 

Подобни инициативи показват най-добре връзката между подрастващите и възрастните, отбеляза директорът на полицията старши комисар Георги Чергов

"Ще видите много полезни неща и ще придобиете нови умения за вашата безопасност. Най-важното е да бъдете социално активни и да прилагате това, което научите сега, в реалния живот" - каза директорът на РДПБЗН ст. комисар Васил Димов.

Заместник-кметът Ангел Славов изрази задоволство, че община Пловдив и ОДМВР са успели заедно да реализират проекта за спорт и превенция. 

Всички деца участници в лятната академия получиха специални униформи, осигурени от община Пловдив.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Purvata-v-Plovdiv-lyatna-detska-policeiska-akademiya-veche-e-fakt-2188419
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.