Пилот на самолет: Имаше разтревожени пътници, видях това, когато излязох от кабината ми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:11 / 24.07.2024Коментари ()6551
©
Известният български пилот Марио Бакалов сподели какво му се е случило на един от полетите му преди време. Колеги са му съобщили за разтревожени пътници по време на качване в самолета.

"Когато излязох от пилотската кабина се откри тази картина пред мен (вижте снимката). Макар и на пръв поглед да прилича на дим, това всъщност е кондензирал въздух, който изглежда като мъгла и е напълно безобиден. Получава се често в тропическите региони на света, но също и по нашите ширини, когато външният топъл въздух е много влажен и при влизане в самолета се среща със сухия и студен въздух от климатичната система, изстудява се и се превръща в тази видима мъгла. Феноменът трае няколко минути докато въздухът се смеси и разреди и вратите на самолета се затворят.

Между другото, това е същият принцип, по който се образуват облаците и мъглите в природата.

Когато следващия път забележите подобно явление на борда на самолет, може да се отпуснете и да се наслаждавате на удобството на климатиците", пише Бакалов в страницата си във фейсбук.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Pilot-na-samolet-Imashe-raztrevozheni-putnici-vidyah-tova-kogato-izlyazoh-ot-kabinata-mi-2200567
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.