Успокоиха гражданин заради отрязано дърво
Автор: Ивет Калчишкова 23:10 / 05.08.2024Коментари ()2113
© Plovdiv24.bg
Гражданин, живееш на ул."Филип Македонски 44", се усъмнил в изсичането на дърво пред кооперацията му и сигнализира екипа на Plovdiv24.bg, както и институциите.

Публикуваме изпратеното до нас без редакторска намеса:

"Уважаеми госпожи и господа,

С настоящото писмо Ви уведомявам за неправомерни действия, свързани с изсичане на дървета, извършени в нашия квартал, пред нашата жилищна сграда. Фирма, която осъществява строителни дейности в близост, си е позволила да извърши сеч на дървета без необходимите разрешителни и без предварително уведомление.

Настоявам за официално обяснение от компетентните органи относно следното:

- Защо се допуска произволно изсичане на дървета в нарушение на действащото законодателство?

- Каква ще бъде наложената санкция за фирмата-нарушител?

- Какви мерки ще бъдат предприети, за да се гарантира, че подобни действия няма да се повторят в бъдеще?

Подобни действия са в разрез със стандартите за озеленяване, които са задължителни в нормално функциониращи общини и държави. В нашия град обаче, подобни нарушения са станали обичайна практика, което е недопустимо и неприемливо.

На 13.06.2024 г., служители, вероятно на кооперацията, извършиха сеч на дървета, без да има обозначение или видимо разрешение за това. Убедени сме, че "Градини и паркове" не биха извършили такава сеч без съответните основания и документи.

Настоявам за незабавна проверка на случая и за предоставяне на подробна информация относно предприетите действия. Сигурен съм, че като компетентни органи, ще вземете необходимите
© Plovdiv24.bg
мерки за защита на нашето околно пространство и за спазване на законовите норми.

Очаквам Вашия отговор и информация за резултатите от проверката, както и информация за санкциите, които ще бъдат направени на фирмата - нарушител.

Това се случи на улица "Филип Македонски" до Общински съвет Пловдив.

Копие на това съобщение e изпратено до Plovdiv24.bg, които ще се радваме да вземат отношение и да информират за случилото се."

Екипът ни се свърза с отдел "Екология" на район "Централен".

Оттам ни отговориха, че дървото е отрязано по законния ред и е имало всички нужни документи. Две години екипите на ОП "Градини и паркове" са го наблюдавали, за да преценят кога то да бъде отрязано. 

Притесненията на гражданите към онзи момент са били напразни.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uspokoiha-grazhdanin-zaradi-otryazano-durvo-2216532
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.