Новоизлюпен координатор на ПП сътвори голям панаир в пловдивски съд
Автор: Диана Бикова 15:20 / 07.08.2024Коментари ()8056
© Plovdiv24.bg
Новоизлюпен координатор на ПП сътвори голям панаир в Окръжния съд в Пловдив по дело за убийство. Златко Босаков е собственик на кварталното заведение в Кючука, пред което се се сбили двама пияни мъже и боят завършил със смъртта на единия.

Свидетелят Босаков за втори път е извикан дава показания, за да се уточнят някои подробности в предишните му данни, предава Plovdiv24.bg. Днес той се появи с рекламна предизборна чанта на ПП, а когато бе призован да дава обяснения, не пропусна да изтъкне, че от 5 дни е координатор на партията. Съдия Миглена Маркова влезе в тона му и му препоръча да гледа Камала (б.а. - Камала Харис, кандидат за президент на САЩ демократите) как се прави предизборна кампания, за да има успех. След това обаче магистратът светкавично върна свидетеля в реалността с въпроси за фаталната случка.

Както е известно, 56-годишният Кольо Колев е задържан за убийството на 60-годишния Тони Тоневски. Двамата се познавали и често употребявали алкохол в кварталното заведение в Кючука. На 8 юли 2023 г. се срещнали отново там, като между тях възникнал конфликт. Причината била, че Кольо Колев отказал да даде цигара на Тони Тоневски. Последният го ударил в лицето, след което двамата излезли навън.

Там Кольо Колев нанесъл побой на Тони Тоневски. Удрял го с юмруци и ритници по главата и тялото. Тони Тоневски успял да стигне до квартална градинка, където легнал близо до пейка. Случайни минувачи видели, че той имал травми по главата и подали сигнал на тел. 112. Пострадалият е бил откаран в болница, където е починал от нараняванията си на 14.07.2023 г.

Междувременно Венелин Тоневски, син на починалия, обявил във фейсбук, че баща му е изчезнал и го издирва. Срещнал се и с кръчмаря Боснаков, който му казал: "Татко ти го утрепаха ония боклуци от парка", като имал предвид група 20-22 годишни младежи с черни фланелки с надпис Black Death. Разказал му, че Тоневски-старши и Кольо Колев се скарали и сбили, че ги изгонил, защото го събудили с шума, който вдигали, както и кой бил тогава в заведението. Посъветвал младия мъж да потърси шефа на Криминална полиция Наско Атанасов и да не се  прави на Шерлок Холмс. 

Босаков заяви, че има профил във фейсбук, но не може да работи с него. На уточняващ въпрос дали не е чел нещо по случая в социалната мрежа, той отговори: "Изобщо не мога да работя. Ето, виж телефона ми" и подаде джиесема си през банката към съдийката. Последва нов въпрос кога са си разменили с Тоневски-младши номерата и Босаков леко се поомота в обясненията си, а накрая измърмори примирено: "Не си спомням, честна пионерска".

"Как пионерска, нека е поне скаутска" - реагира съдията, при което свидетелят пак се отклони от темата и с нов патос започна да разказва какъв голям ремонт се прави на евангелската църква в Пловдив. После се врътна до мястото си, извади някаква голяма книга от рекламната предизборна чанта, приближи се до съдийската банка и я остави като подарък. Обясни, че това е евангелска библия. Съдия Маркова обеща да я даде на председателя на Окръжния съд и той да реши къде да бъде сложена.

В края на краищата не се наложи да се прави очна ставка между Златко Босаков и сина на починалия. За следващото заседание на 24 септември принудително ще бъде доведен свидетелят Енчо Китипов, за когото се знае, че се намира в района на голям хипермаркет в Кючука и непрекъснато се налива с бира. За тогава трябва да е готова и съдебно-медицинската психиатрично-психологическа експертиза на друг непълнолетен свидетел. Едва след това обвиняемият Кольо Колев ще разкаже своята версия за случилото в онзи фатален 8 юли.


Още по темата: общо новини по темата: 10
08.06.2024 »
10.05.2024 »
17.04.2024 »
08.04.2024 »
08.08.2023 »
01.08.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Novoizlyupen-koordinator-na-PP-sutvori-golyam-panair-v-plovdivski-sud-2218825
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.