Бизюрев си призна всичко! Убил е Митко с 5 удара в тялото и корема
Автор: Стойчо Генов 11:57 / 21.08.2024Коментари ()16854
Рангел Бизюрев, който е обвинен в убийството на Димитър Малинов в село Цалапица, разказа днес пред съда своята версия за фаталния инцидент, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 30-годишният мъж сам пожела да даде обяснения още преди да бъдат изслушани свидетелите по делото.

Неговият разказ, както и отговорите на зададените му впоследствие въпроси, продължиха близо 2 часа. Бизюрев призна, че е нанесъл общо 5 удара на Митко - 4 с двете си ръце в неговия торс и един с коляно в корема. Свидетел на боя е бил единият от близнаците - Борислав Динков, с когото заедно заровили по-късно тялото на Димитър Малинов. Другият близнак - Валентин, пък "помогнал" с донасянето на кирка и лопати.

През цялото време Бизюрев повтаряше, че не е заплашвал и не е принуждавал по никакъв начин близнаците да му помагат.

Ето целия разказ на Рангел Бизюрев в съдебната зала днес:

Работих в Германия една година и реших да се прибирам в България. Живеех в Хамбург, където работих в строителството, занимавах се с гипсокартон. Купих си двупосочен билет и се прибрах, за да се видя с близките си.

Беше четвъртък, когато разбрах, че в Цалапица ще има барбекю в парка и реших да отида. Имаше хора и всеки си беше взел хранителни продукти и алкохол. Аз също. Купих си 4 бири, бутилки от 330 милилитра.

Седяхме на пейката и си говорихме, а Борислав Динков седеше до мен. Тогава дойде Йордан Пунгеров и ми каза, че предишния ден съм бил 20-30 минути тема на разговор за Димитър Малинов. Говорил е пред други хора по мой адрес и ме е обиждал. Наричал ме е “дълга мастия", “педераст", “боклук" и какво ли още не.

През тези 2 седмици, в които бях в България, с Димитър съм се виждал точно два пъти и то случайно - в общи компании. Казахме си само "здравей-здрасти". Когато разбрах какво е говорил за мен, помолих Борислав да му пише и да се срещнем с него. В онази вечер не съм пил твърд алкохол, не съм заплашвал никой, не съм карал никой насила. Не съм бил повлиян от алкохола, защото бях изпил само 2 от бирите, а аз все пак съм 120 кг. Не съм пил джин, аз даже въобще не пия джин.

Димитър отговори на Борислав, че е вкъщи и да дойде да го вземе. Тръгнахме с Борислав - той шофираше мерцедеса, който беше на баща му.

Преди да стигнем къщата на Митко, аз слязох предварително от колата и отидох в съседната улица. Мястото беше на около 50 метра от къщата на Митко. Борислав го взе и двамата дойдоха при мен. Колата спря по средата на улицата, Митко беше до шофьорското място отпред, а прозорците бяха свалени. Аз се приближих и когато той слезе, го питах защо е говорил такива неща за мен.

Той ми отговори, че не съм аз човекът, пред когото той трябва да дава обяснения. Когато първо чух какво е говорил, се подразних. След като чух как ми отговори, отново се подразних, но и се почувствах силно наранен.

Бутнах го с лявата ръка в неговото дясно рамо. След това го бутнах с дясната ръка, а после с двете ръце в гърдите. Той се удари в дървото на улицата, залитна и падна на едното коляно. След това стана и тръгна към мен да ме удря с юмрук. Последва боричкане в изправено положение. Нанесох му два удара с моята лява ръка в областта на торса. После 2 удара с дясната ръка също в областта на торса. Нанесох му и един удар с моето дясно коляно в корема.

Удари в лицето не е имало, не съм нанасял ъперкъти. Нямаше никъде кръв - нито по лицето му, нито по тениската. Не съм нанасял ударите, за да го умъртвявам. Не съм очаквал, че от 4 или 5 удара могат да се случат такива фатални последствия.

Не е ставало въпрос за момичета, пари, наркотици и там някакви кредити, за каквито се пишеше в медиите. Всичко стана заради тези обиди по мой адрес.

След удара с коляното, бутнах Димитър с две ръце в дървото. Той падна и каза: Спри, удари ме лошо!

Това беше. Аз го погледнах за секунда и не казах нищо. Качих се в колата и потеглихме. Тогава видях как Митко се изправя и казах на Борислав да спре колата и да се върне. Слязох и се затичах към улицата и видях, че Митко беше паднал по гръб на 20 метра от мястото с телефон в ръка.

Когато го видях, се паникьосах и се шокирах - той нямаше жизнени показатели. Опитах да го свестя, проверих му пулса два пъти, но никакъв резултат. Върнах се при Борислав и се качих в колата, като му обясних ситуацията.

След това отидохме двамата на мястото. Борислав също опита да го свести, удари му няколко шамара, но без резултат. В паниката попитах Борислав: Какво правим? Взехме му телефона и се качихме в колата. Той ми каза да извадя SIM-картата и опита да изтрие някакви неща. Не съм казвал накъде да шофира, той караше в неизвестна посока. Излязохме от селото и изхвърлихме телефона в канала.

Оттам тръгнахме обратно към селото. Борислав звънна на малко дете, някой си Атанас Гунчев, ако не се лъжа. Каза му да отиде и да провери дали има хора на въпросната улица.

При пристигането ни на  улицата, на която живее Димитър Малинов, Атанас ни чакаше там, размениха си приказки с Борислав и след това той му каза да изчезва. Митко си беше на средата на улицата, тялото не беше местено. Борислав даде колата на заден ход до тялото. Попитах го: Какво правим? Той ми отговори: Качваме го в багажника.

Бях се паникьосал.  Качихме го в багажника, след което той звънна на брат си Валентин и му каза да вземе кирка и лопата. Отидохме на сметището, където Борислав отвори багажника и отново проверихме, че Митко нямаше пулс. Тогава Валентин го видя и попита какво е станало, а аз му отговорих, че не знам и че всичко е станало за по-малко от минута.

Двамата братя търсиха къде да бъде изкопана дупката и харесаха място. Аз и Борислав копаехме, а Валентин си тръгна. Сложихме тялото го в дупката и го засипахме с пръстта отгоре.

След това Борислав ме остави вкъщи. Опитах се да заспя, не се получи.

На сутринта заминахме за морето с Никола Генев и Данчо Христов. В петък вечерта Валентин ми се обади и ми каза, че с Борислав ще отидат да сложат отпадъчни материали на мястото. Не съм ги карал да правят това, нито да мият колата, с нищо не съм ги заплашвал. С тях имах само една уговорка - ако нещо случайно стане и ги питат полицаите, аз да кажа, че аз съм карал колата, защото съм имал среща с някаква циганка и уж съм я возил до полето.



Още по темата: общо новини по темата: 199
10.09.2024 »
10.09.2024 »
10.09.2024 »
02.09.2024 »
02.09.2024 »
02.09.2024 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bizyurev-si-prizna-vsichko-Ubil-e-Mitko-s-5-udara-v-tyaloto-i-korema-2234631
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.