Оправят улицата покрай най-голямата болница не само в Пловдив, но и в България
Автор: Диана Бикова 10:44 / 25.08.2024Коментари ()6973
©
Община Пловдив обяви обществена поръчка за актуализация на проекта и упражняване на авторски надзор при реконструкцията на ул. "Царевец" - етап II,  в участъка между булевардите "Пещерско шосе" и "Свобода". Максималната прогнозна стойност е 105 833,34 лева без ДДС, предава Plovdiv24.bg.

Срокът за подаване на оферти е до 2 септември, а на следващия ден предложенията ще бъдат отворени. Възложителят - община Пловдив, е предпочел процедурата да се проведе по договаряне без предварително обявление. Причината е, че през 2014 г. е сключен договор за проектиране с "Инфрапроджект" ЕООД.

Поради различни причини и обстоятелства реализацията на строителството не се е осъществило в годините, което към момента налага актуализация и изготвяне на технически проект по всички части, включително актуално геодезическо заснемане, с нанесени актуални кадастрална карта и улична регулация, включително приети изменения за периода след 2014 г. Носителят на авторското право е "Инфрапроджект" ЕООД и за община Пловдив възниква задължение при необходимост от актуализация на вече изготвения проект да възложи изпълнението на услугата на проектанта ("Инфрапроджект" ЕООД) в качеството му на автор на инвестиционния проект и носител на изключителното право да използва създаденото от него произведение и да разрешава използването му от други лица съгласно ЗАПСП. 

Улица "Царевец" е важна транспортна артерия за град Пловдив, осъществяваща транспортния достъп към кв. "Христо Смирненски" и УМБАЛ "Свети Георги" от бул. "Пещерско шосе". В участъка от бул. "Пещерско шосе" до бул. "Свобода - продължение" улицата е с асфалтобетонова настилка, която към настоящия момент е в лошо експлоатационно състояние. След пускането в експлоатация на съоръжението "Модър – Царевец" се очаква "Царевец" да бъде още по- натоварена и това налага възлагането на проектирането и последващо изграждане, с което ще се подобрят технико-икономическите характеристики, транспортното обслужване и безопасността.

В рамките на настоящата поръчка се изисква разработването на технически инвестиционен проект за ул. "Царевец" като улица III клас. За начална точка на обекта се приема кръстовището на ул. "Царевец" с бул. "Пещерско шосе", а за крайна - кръстовището на ул. "Царевец" с бул. "Свобода".

Възложителят изисква проектът да се разработи с геометричните елементи в план и профил, както и проектната скорост да е съобразена с техническите характеристики за улица III клас, съгласно ОУП и ГПОД – гр. Пловдив. В бъдеще оттам ще минават линии на масовия градски транспорт и затова проектантите трябва да предвидят и джобове за спирки.

Проектната документация трябва да се изпълни по действащите регулационни планове, а при доказана техническа невъзможност да се да се предвиждат минимални отчуждения, показани в проект за изменение на ПУП-ПУР, пише в документацията за поръчката.

Срокът на изпълнение е 60 дни.


Още по темата: общо новини по темата: 267
08.09.2024 »
13.08.2024 »
25.07.2024 »
19.07.2024 »
08.07.2024 »
17.06.2024 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Opravyat-ulicata-pokrai-nai-golyamata-bolnica-ne-samo-v-Plovdiv-no-i-v-Bulgariya-2236325
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.