Не посещавайте делфинариумите и атракциите с животни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:26 / 23.08.2024Коментари ()1935
©
Откажете се от делфинариумите и аква атракциите с животни. За това споделят от фондация "Четири лапи".

Не посещавайте водни паркове с представления на делфини, тюлени, китове или други морски животни. Също както в цирковете, водните обитатели, дресирани за туристическа атракция страдат много през целия си живот, заради лимитираното пространство и условията, в които биват отглеждани.

Условия на живот в плен: Резервоарите "клетки" във водните представления са малки в сравнение с огромните простори на океаните и моретата, които тези животни обитават в естествената си среда. Липсата на пространство води до разочарование, скука и стереотипно поведение, което дори може да доведе до самонараняване на животните.

Социална изолация: В дивата природа тюлените, делфините и косатките живеят в малки семейни групи, поддържайки сложни социални взаимоотношения. В плен те са отделени от семействата си и често са принудени да живеят с непознати животни или дори държани сами. Тази загуба на важни социални връзки води до стрес, поведенчески разстройства и депресия.

Нарушаване на естественото поведение: Във водните представления животните са принудени да изпълняват трикове и каскади, които по никакъв начин не съответстват на естественото им поведение и също понякога могат да доведат до наранявания.

Здравословни проблеми: Условията в резервоарите често не са неоптимизирани за здравето и на животните. Хлорираната вода, нивата на шум и липсата на естествена слънчева светлина могат да доведат до кожни проблеми, респираторни заболявания и отслабена имунна система.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ne-poseshtavaite-delfinariumite-i-atrakciite-s-zhivotni-2237032
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.