Появиха се непоказвани досега снимки на Нотариуса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 12.09.2024Коментари ()1937
Неизвестни досега снимки на поръчково убития Мартин Божанов-Нотариуса излязоха в медийното пространство. Соченият за човека, държал съдебната система в джоба си, се е глезил с тузарски возила, които е паркирал винаги пред SS club.

На едната снимка се вижда, че влиза в белия си мерцедес, който е спрян точно пред печалноизвестния клуб, в който се твърди, че Божанов е въртял всякакви сделки и схеми с прокурори и съдии. Немското возило е в порядъка на 100-150 бона. Фотосът е от преди няколко години, в пика на дейността на Нотариуса и на магистратския клуб.

На другата снимка се вижда, че Нотариуса е застанал пред "Нисан" GTR, а върху номера на колата е сложена табела, която гласи "...fashio...". Краката на Божанов закриват първите и последните букви от табелата. Снимката е направена в София, също преди няколко години. Защо е скрит номерът, остава загадка, възможно е колата да е била на някакво изложение. Този "Нисан" също може да мине 150 хилядарки. Дали тези коли са останали в семейството на Божанов, на дъщеря му или на големия му син, не е ясно.

Нотариуса бе разстрелян на 31 януари тази година пред дома си в столичния квартал "Горна баня". След мократа поръчка държавата се разтресе из основи, защото лъсна мащабната му схема, която държи десетки, даже може би стотици прокурори и съдии в джоба си със секскомпромати и друг вид изнудвания. Божанов бе брутално пребит, като се позова на няколко мнения на патолози и лекари, след което е убит с изстрел в главата.

По мнението на медиците, които пожелаха да не им се споменават имената по обясними причина, от снимките ясно личи, че Нотариуса е налаган с предмет, който e бил леко заострен или в края на който е имало разширение.

Според лекарите, с които "България Днес" разговаря, побоят върху Нотариуса е бил сериозен и е нанесен, преди да бъде убит, защото иначе по лицето на жертвата не би трябвало да има кръв, отоци и синини. Те не се появяват, ако боят е нанесен постмортем. Божанов бе със счупен нос, с няколко фрактури на черепа и с отоци по лицето. Възможно е Нотариуса да е бит с приклада на пистолета, с който впоследствие е убит. Нотариуса има и фрактура на темпоралната кост, тоест на слепоочието, която няма как да стане от куршум, освен ако не е от упор. Това е изключено, защото няма следи от нагар по слепоочието на Мартин Божанов.

След като е пребит, Нотариуса е застрелян с един куршум в главата. Това навежда на мисълта, че убиецът най-вероятно е бил над жертвата си, когато е дръпнал спусъка. В момента официалната информация гласи само, че убийството е било поръчано, а извършителят му е професионалист.

Към този момент разследването за мократа поръчка все още тече, но според запознати със случая убийството няма да бъде разкрито. Криминалистите разполагат само с колебливи показания на няколко свидетели, както и със записи от охранителни камери пред дома на Нотариуса, на които лицето на килъра не се вижда и не може да се сравни с базата данни на МВР. Засега няма яснота около разследването, а убийството на Нотариуса тъне в мистерия. В същото време гръмките закани и обещания, че дейността на Нотариуса ще бъде разнищена и подобни скандални практики ще бъдат прекратени, не доведоха до нищо.


Още по темата: общо новини по темата: 146
08.09.2024 »
17.08.2024 »
15.08.2024 »
15.08.2024 »
08.08.2024 »
01.08.2024 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Poyaviha-se-nepokazvani-dosega-snimki-na-Notariusa-2260156
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.