Младежи, по Главната е забранено да се кара колело
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:31 / 13.09.2024Коментари ()4114
Превърна ли се в тенденция карането на велосипед по тротоарите в центъра на Пловдив, както и по самата Главна, или просто хората смятат, че забраните в този град са фиктивни?

Само преди дни екипът на Plovdiv24.bg публикува разказа на поредния възмутен гражданин, който е станал свидетел на подобна гледка. 

Публикацията събра десетки коментари, но въпреки това хората не можаха да се солидализират и разберат защо продължават да показват закона. 

Вчера репортер на Plovdiv24.bg стана свидетел на две нарушения в рамките на 5 минути. Едното на тротоара на ул."Йоаким Груев", а другото в близост до Римския стадион.

Разговорът, който успяхме да проведем с единия младеж, бе показателен. Момчето любезно попита може ли репортерът ни да се отдръпне, за да премине колоездачът по тротоара, защото бързал. 

На въпрос не знае ли, че това е нарушение и така пречи на хората, движещи се по тротоара - той отговори, че на него му били позволили да кара тук.

Момчето необезпокоявано продължи по пътя си, като междувременно премина в близост до знак, обозначаващ забрана за колоездачи по Главната и два знака за зона само за пешеходци. 

Само около 100 метра по-надолу втори младеж с колело мина спокойно по централната улица. 

Обичайно служители на "Общинска полиция" патрулират в централната част на града, но за нещастие точно този следобед момчетата извадиха късмет и не бяха списани от тях. 

Припомняме, че през август 2012 бе въведена забрана за движение на велосипеди по Главната улица. 

Надяваме се скоро тази пандемия от велосипедисти в пешеходния център на града да спре, преди да е пострадал някой случаен гражданин.

Община Пловдив напомня на гражданите, че пешеходните зони, големите и малки паркове и градини са забранени зони за каране на велосипеди, тротинетки, включително електрически, скейтбордове и други видове превозни средства.



Още по темата: общо новини по темата: 6
11.09.2024 »
19.08.2024 »
05.07.2024 »
23.03.2022 »
09.06.2020 »
19.06.2018 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mladezhi-po-Glavnata-e-zabraneno-da-se-kara-kolelo-2260835
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.