Официално откриват най-евтиното място за хапване в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:36 / 14.09.2024Коментари ()8473
На 17 септември в Пловдив официално ще бъде открит Студентски стол "Байкал“ на бул. "Цар Борис III Обединител“ 136.  Церемонията по тържественото откриване е с начален час 11.00 ч. Ще присъстват представители на държавната и местната власт, както и студенти от всички пловдивски университети.

Студентски стол "Байкал“ възобновява работата си след десет годишно прекъсване по инициатива на Студентските съвети на Техническия и на Пловдивския университет. Помещението е реновирано със средстава от бюджета на Технически университет-София, Филиал Пловдив и с доброволен труд на студенти от двете висши училища.  

Столът ще работи от 11.30 до 15 ч. всеки работен ден.Цената за студенти за едно хранене, включващо три ястия ще е 4 лв. За да се възползват от намалението, студентите ще трябва да поискат от Учебените отдели на висшите училища стикер с уникален код, който важи за периода на цялото следване. В студентския стол е поставен четец, свъзан с електронната система на Министерство на образованието за контрол на студентското хранене.На база на броя столуващи се определя и държавната субсидия, която покрива половината от стойността на всяко хранене.  

Стола ще могат да посещават и всички желаещи, които не са студенти, но за тях цената за цялото меню от три ястия ще е 8 лева.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oficialno-otkrivat-nai-evtinoto-myasto-za-hapvane-v-Plovdiv-2263295
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.