Ами сега? Инфраструктурата от южната страна на пробива под гарата не можела да поеме потока, идващ от бул. "Васил Априлов"
© Plovdiv24.bg
Съдбата на стадион "Тодор Диев" не е предизвестена. Предстои да се направи обществено обсъждане, на което хората да кажат мнението си - да се направят нови пътни връзки или спортното съоръжение да остане, а трафикът да е затапен. Това става ясно от думите на заместник-кмета по строителство инж. Тошо Пашов

Както Plovdiv24.bg първи съобщи, има идея част от стадиона да се използва за пътна инфраструктура, а друга да се трансформира в парк. Феновете на "Спартак" Пловдив пък настояват за категорична позиция от община Пловдив.

"Въпросът за стадион "Тодор Диев" е дискусионен. Аз лично не мога да взема решение какво да се случи, защото това е предмет на обществено обсъждане. Хората ще кажат какво искат" - коментира инж. Пашов. 

Заместник-кметът подчерта към темата трябва да се подхожда комплексно. Казусът  възниква във връзка с изграждания в момента автомобилен пробив под централна гара.

"Има необходимост от нови пътни връзки и тя се обуславя от факта, че излизайки в южна страна, пътната инфраструктура не е подготвена да поеме този поток, който ще се насочи от бул. "Васил Априлов" през подлеза под гарата и ще излезе в южна посока. В момента обсъждаме нещата и мисля, че в скоро време ще вземем решение по този въпрос" - обясни той. 

Екипът на Пашов в момента подготвя заданието за избор на проектант на бъдещите пътните развръзки. Намерението на община Пловдив е едновременно с пускането на подлеза в експлоатация да се реши въпроса и с развръзките в район "Южен".



Още по темата: общо новини по темата: 328
18.09.2024 »
17.09.2024 »
13.09.2024 »
05.09.2024 »
05.09.2024 »
04.09.2024 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ami-sega-Infrastrukturata-ot-yuzhnata-strana-na-probiva-pod-garata-ne-mozhela-da-poeme-potoka-idvasht-ot-bul-Vasil-Aprilov-2269876
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.