Скандалите, които разтърсиха кралското семейство на Великобритания след смъртта на Елизабет II
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:14 / 20.09.2024Коментари ()748
©
Смъртта на Нейно Величество на 8 септември 2022 г. беше удар за цялата династия. От две години насам кралското семейство изпълнява задълженията си както обикновено, въпреки заболяването на принцеса Кейт и крал Чарлз, и се опитва да не реагира на нецензурните клюки, създадени около членовете на семейството. Въпреки това някои бурни скандали в историята на Уиндзорите се помнят от феновете на BBC и до днес.

Вероятно най-големият скандал за британското кралско семейство в последно време беше изчезването на принцесата на Уелс от медийния пейзаж.

След официалното потвърждение на Двореца за временното отсъствие на Кейт, потребителите в интернет започнаха да изграждат конспиративни теории: от изневяра на принц Уилям до убийството на бъдещата съпруга на Kраля.

Снимка на Кейт с децата ѝ, публикувана в Деня на майката и впоследствие оказала се фалшива, провокира нова вълна от слухове и мемета, докато принцесата не излезе със съобщение за диагнозата си рак.

Документална поредица за Хари и Меган

Само няколко месеца след смъртта на Елизабет II Уиндзорови получиха нов удар от напълно неочаквана посока: излезе документална поредица от Съсекс, която откровено разглежда живота след напускането на кралския двор.

Източници, близки до кралското семейство, заявиха още тогава, че това творение, ръководено от Меган и Хари, може да бъде оценено като "начало на война“ срещу династията.

Всеки от шестте епизода съдържаше по едно обвинение срещу Уиндзорите, но най-тежко пострада принц Уилям. По-малкият брат беше особено суров към него, като заяви, че той си е позволил да крещи по време на срещата на Хари с видни роднини в началото на 2020 г.

Книгата "Финалът“ на Омид Скоуби

Друга подлост от страна на Хари и Меган към Уиндзорите беше осъзната чрез книгата на Омид Скоуби "Финалът“. Експерт по кралското семейство, Скоуби издава книгата през 2023 г., в която дава цялостна представа за упадъка на монархията след смъртта на кралицата и ясно застава на страната на отцепниците от Съсекс.

Феновете бяха възмутени от пасаж, в който Скоуби пише, че няколко членове на кралското семейство (а именно крал Чарлз и Кейт) са си позволили да правят расистки забележки към принц Арчи, сина на Меган и Хари.

Мемоарите на принц Хари

Друга нашумяла книга за 2023 г. са мемоарите на Хари, озаглавени "Резервният“, които нанесоха непоправим репутационен удар на по-големия му брат Уилям. Описвайки престоя си в Лондон, по-младият принц откровено споделя, че Уелс си е позволил да нарече Меган "груба“, а през 2019 г. дори е нападнал брат си, като го е повалил по гръб и го е наранил с парчета от счупена кучешка купа (прочетете също: "Братя, съперници, наследници: Как Уилям, Хари и техните отношения се промениха през годините“). Според вътрешни хора от кралския кръг мемоарът е бил последната капка в търпението на Уилям.

Отказът на Меган да присъства на коронацията

Това, което дори феновете ѝ не очакваха от своенравната херцогиня Меган, беше да игнорира коронацията на 6 май 2023 г. На този ден Чарлз официално става управляващ монарх, а принц Хари пътува за събитието от Калифорния, но без съпругата си. Представители на Съсекс твърдят, че въпреки желанието си да присъства на коронацията, Меган е трябвало да остане вкъщи с принц Арчи и принцеса Лилибет, и това е всичко. Както се оказа, никой всъщност не повярва на тази причина.

 

Принц Андрю

Скандалното приятелство между принц Андрю и педофила Джефри Епщайн става известно още приживе на Нейно Величество, но дори и след смъртта на кралицата Андрю продължава да бъде основен проблем в семейство Уиндзор. Съвсем наскоро принц Андрю отказа да напусне втората по важност резиденция на БКП - Royal Lodge, а сега е известно, че кралят дори е решил да премахне охраната на къщата с надеждата, че Андрю ще се изнесе. Изглежда, че съмнителната репутация на опозорения принц притеснява най-много брат му Чарлз III, който сега е в центъра на общественото внимание поради позицията си.

Изгонването на Анджела Кели

 

Друг скандал след смъртта на покойната Елизабет II е изселването на нейната най-добра приятелка и костюмар на непълно работно време Анджела Кели. Чарлз беше особено настоятелен за това, като в замяна даде на Анджела къща далеч от Уиндзор и забрани на бившата приятелка на майка му да споменава по какъвто и да е начин дългогодишното им приятелство с Нейно Величество.

Децата на принц Хари и техните кралски титли

Когато Меган и Хари решиха да се откажат от кралското семейство и да се преместят в Америка през 2020 г., съдбата на техните титли беше определена веднага. Наскоро обаче стана ясно, че кралските титли на децата им - принц Арчи и принцеса Лилибет, са запазени. Малко след новината за кръщенето на Лилибет Съсекс защитиха решението си да приемат титлите, като заявиха, че те принадлежат на децата им "по рождение“. Въпреки че още през декември 2022 г., само три месеца след встъпването си в длъжност като монарх, според източници Чарлз не е бил сигурен в намерението си да дари двамата най-малки внуци с кралски титли.


Още по темата: общо новини по темата: 146
19.09.2024 »
02.05.2023 »
29.04.2023 »
27.04.2023 »
24.04.2023 »
21.04.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница

Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Skandalite-koito-raztursiha-kralskoto-semeistvo-na-Velikobritaniya-sled-smurtta-na-Elizabet-II-2270443
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.