От строителната фирма: Тази шахта е 80 см широка. Как ще паднеш в такова малко пространство?
©
Шахтата на бул. "Александър Стамболийски" в Пловдив, в която бе намерен мъртъв човек, преди почивните дни е била обезопасена с палет, а наоколо е имало струпани строителни материали. Не е ясно кой и кога е махнал защитните средства, коментира за Plovdiv24.bg Тихомир Кръстев от консорциум "Екопроект Пловдив", който извършва строителните дейности.

Дружеството има съгласуван и одобрен План за безопасност и здраве. Защитното покритие на шахтата вероятно е било умишлено махнато.

"Тази шахта е 80 см широка. Има стърчаща тръба. Не мога да си обясня как ще паднеш в такова малко пространство?" - недоумява Кръстев.

Още вчера са взети мерки и шахтата отново е обезопасена със строителни материали. Направена е проверка на всички съоръжения по "Александър Стамболийски" и не е установено отклонение от мерките за безопасност.

Шахтата е част от канализационната мрежа на Южния обходен колектор, който минава по булеварда. Участъкът, в който е станала трагедията, е асфалтиран преди месец, но последния слой предстои да се положи. Отсечката не е отворена за движение, но въпреки предупредителните табели, че това е строителен обект,   през него нерегламентирано минават автомобили, велосипедисти и пешеходци.

Кръстев изказа съболезнования на семейството на загиналия велосипедист.


Още по темата: общо новини по темата: 3
23.09.2024 Прокуратурата с първа реакция след ужасната трагедия в Пловдив
22.09.2024 Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията в града
22.09.2024 Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден в Кючука!

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ot-stroitelnata-firma-Tazi-shahta-e-80-sm-shiroka-Kak-shte-padnesh-v-takova-malko-prostranstvo-2272737
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.