Шефът на ВиК Пловдив: Лично съм бил почти всеки ден на място и не съм видял отворени шахти
"ВиК е възложител на мащабен проект, който ще реши въпросите с отвеждането на канализационната и дъждовната вода. Успоредно с това е възложил и надзор - фирма, която да упражнява съответния контрол върху изпълнителите. Ние също извършваме такива проверки. Пак казвам, че лично съм бил почти всеки ден на място и не съм видял отворени шахти.

Екип на ВиК дружеството извършва разследване. Ежедневно се извършва контрол. Разпоредили сме всички съоръжения, които са опасни по цялото трасе, да бъдат обезопасени до края на деня. Целият проект ще приключи в края на следващата година", Това каза шефът на ВиК Пловдив Антон Гълъбов по повод трагичния инцидент в града под тепетата.

Вчера Районна прокуратура-Пловдив съобщи, че наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост - престъпление по чл. 122 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 22 септември 2024 г. на тел.112 е постъпил сигнал, че в Пловдив, в зоната на ремонтни дейности между ул. "Братя Бъкстон" и бул. "Александър Стамболийски", велосипедист е паднал в шахта. Пристигналите на място полицейски и медицински екипи са установили, че пострадалият е починал.

Под надзора на Районна прокуратура-Пловдив се извършват действия по разследването - огледи, разпити на свидетели, изземване на веществени доказателства, като ще бъдат назначени експертизи и изискана документация с оглед извършваните ремонтни дейности и взетите мерки за безопасност за гражданите и работещите на обекта, и други.

Срокът за приключване на разследването е двумесечен.



Още по темата: общо новини по темата: 4
23.09.2024 От строителната фирма: Тази шахта е 80 см широка. Как ще паднеш в такова малко пространство?
23.09.2024 Прокуратурата с първа реакция след ужасната трагедия в Пловдив
22.09.2024 Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията в града
22.09.2024 Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден в Кючука!

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Shefut-na-ViK-Plovdiv-Lichno-sum-bil-pochti-vseki-den-na-myasto-i-ne-sum-vidyal-otvoreni-shahti-2273478
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.