На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си приятелка
Бьорн Улвеус от AББA се ожени за своята половинка Кристина Сас, с която са заедно от 2 години. Сватбата се е състояла в родния за булката Копенхаген в присъствието на близки приятели и семействата им. Бьорн и Кристина имат възрастова разлика от почти 3 десетилетия, като легендарният музикант от най-успешната шведска поп група за всички времена ще навърши 80 през април догодина, а неговата избраница е на 51 години. Това по никакъв начин не попречи на младоженците да изглеждат влюбени и щастливи в своя най-специален ден.

Вместо традиционната бяла рокля булката беше заложила на дълга рокля в цвят каки, а младоженецът беше облечен с тъмносив костюм и бяла тениска.

Двамата се запознават в Нюрнберг през 2021 г. и започват да се срещат през пролетта на 2022 г., само няколко месеца след като Бьорн обявява развода си с втората си съпруга.

Най-известният и следен с интерес от феновете брак на музиканта обаче си остава този с първата му съпруга, която е и негов партньор в известния квартет AББA – Агнета Фелтскуг.

Срамежлива, но изглеждаща като ангел, Агнета е едва 19-годишна, когато се запознава с Бьорн Улвеус, който е с 5 години по-възрастен от нея. Двамата се влюбват на мига и се женят 2 години по-късно през 1971 г., годината преди създаването на АББА. Раждат им се две деца – дъщеря Линда, която днес е на 51 г. и син Питер, който е на 47.

След 7 години като съпрузи, родители и като половинката на най-известната поп група в света в този момент, двамата решават да се разделят. Носят се слухове, че Бьорн си е намерил нова приятелка в рамките на седмица след раздялата, а Агнета се е нуждаела от терапия, за да превъзмогне трудния момент. Феновете са съкрушени.

По това време излиза и емблематичната песен на АББA, която се превръща в един от големите им хитове, в която се пее за раздяла "The Winner Takes It All“ (Победителят взима всичко). В нея Агнета пее: "Кажи ми дали тя целува така, както аз те целувах?“

В документален филм за групата, излъчен наскоро, Бьорн споделя по повод песента: "Едно от нещата, които научихме, беше, че всичко започва с песен. Мисля, че великата музика се създава от човешкия опит. Дълбоки емоции. Написването на текст е нещо средно между стихотворение и мелодия. Тя би извикала в мен не само настроение - но и образи понякога“.

 

През 2013 г., говорейки за песента, Агнета казва: "Бьорн я написа за нас след разпадането на брака ни. Фактът, че я написа точно когато се разведохме, е наистина трогателен.“

"Аз нямах нищо против. Беше фантастично да направя тази песен, защото можех да вложа такова чувство. Нямах нищо против да я споделя с публиката. Не се чувствах зле. В тази песен има толкова много неща. Тя беше смесица от това, което чувствах аз и Бьорн, но също и от това, през което преминаха Бени и Фрида“.

Другата половина от AББА – Ани-Фрид Люнгста и Бени Андершон, които също в продължение на години са двойка в живота, се развеждат година след Бьорн и Агнета. Това предопределя края на една от най-успешните и популярни поп групи в света.

Вторият брак на Бьорн е с музикалната журналистка Лена Калерсьо. Бившата двойка си казва "да“ две години след раздялата на Бьорн с Агнета. Двамата посрещат две дъщери - Ема (родена през 1982 г.) и Анна (родена през 1986 г.).

Съобщението за развод е изненадващо за феновете на Бьорн Улвеус, тъй като той и втората му съпруга са заедно от 41 години.

"След много прекрасни и изпълнени със събития години решихме да поемем по различни пътища“, заявяват двамата в съвместно изявление през февруари 2022 г. "Оставаме близки приятели и ще продължим да празнуваме заедно рождените дни на нашите внуци и други семейни празници.“

Бьорн и Кристина Сас започват да се срещат само няколко месеца след втория развод на музиканта. 79-годишният Бьорн Улвеус не обича да говори публично за връзката си със Сас, но държи тя да го придружава на важни събития на червения килим.

Последно двамата са снимани заедно на събитие в Лондон в началото на септември, където се държат за ръце, пише Ladyzone.bg.


Още по темата: общо новини по темата: 1981
24.09.2024 Николаос Цитиридис: Аз сам се прецаках
24.09.2024 Сериозна битка в "Коя е тази песен?"
24.09.2024 Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на скандала с Патриша Хийтс
24.09.2024 Оперират Галена
24.09.2024 22-годишен милионер влиза в "Биг Брадър"
24.09.2024 Графа с решаваща крачка за дъщерята на Наталия Симеонова
предишна страница [ 1/331 ] следващата страница

Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Na-79-zvezda-ot-kultovata-grupa-ABBA-se-ozheni-za-51-godishnata-si-priyatelka-2273991
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.