Летище "Пловдив" с нови полети за без пари
© Facebook
Летище Пловдив анонсира нова директна линия от Бирмингам до Пловдив, която ще заработи от 2 ноември тази година, информира Plovdiv24.bg.

"Новата авиолиния ще свързва вторите по големина градове на Великобритания и България. Полетите ще се изпълняват от авиокомпания Ryanair, която вече пусна билетите в продажба. Цените за базов билет в посока започват от 35 евро.

Полетите ще се изпълняват всяка събота, което дава перфектната възможност туристите от Великобритания да планират своето пътуване до региона на Пловдив и зимните ни курорти.", допълват от летището.

Полети веднъж в седмицата ще има и от Пловдив до Бирмингам с час на излитане 11:40 часа в събота. 

“Новата линия е възможна благодарение на активната комуникация на екипа на летището с авиокомпанията и помощта на Фонда за развитие на Летище Пловдив - Южната врата на България,", съобщава Дойчин Ангелов

Фондът за развитие на Летище Пловдив очаква да бъдат възстановени полетите от Манчестър до Пловдив, а от началото на следващата година да има и директни полети от южния испански град Малага до Пловдив. Водят се и преговори за разкриване на директни авиолинии от Виена, Мадрид, Брюксел и Марсилия до Пловдив.

"Желанието ни е да има полети до Пловдив от много повече дестинации и преговорите да приключват с успех много по-бързо. Всичко зависи от това дали сегашните членове на Фонда за развитие на Летище Пловдив коректно ще платят членския си внос от 1 лев на жител за година и дали към Фонда ще се присъединят още общини и други частни компании, които подкрепят развитието на региона“, заяви изпълнителният директор на летище Пловдив Дойчин Ангелов, който припомни, че летището е държавно и може да инвестира единствено в подобряване на инфраструктурата, но Фондът е този, който може да развива нови линии.


Още по темата: общо новини по темата: 477
11.09.2024 »
29.08.2024 »
24.06.2024 »
19.05.2024 »
04.05.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/80 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Letishte-Plovdiv-s-novi-poleti-za-bez-pari-2274240
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.