Дългоочаквано обновление на спортна база в Асеновград започна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:36 / 24.09.2024Коментари ()451
Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев постави началото на обновяване помощното игрище, което е част от стадион "Шипка" в града. Със символична "първа копка" градоначалникът, заедно с досегашния изпълнителен директор на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов и с Андрей Петров, който наследява поста, отбелязаха старта на ремонтните дейности. 

Игрището, което ще бъде изградено, ще послужи за провеждане на тренировки по футбол. Проектът включва поставяне на висококачествена изкуствена тревна настилка, ограда, осветление (и функционално, и художествено). Теренът ще е с размери 64 м./44 м. Гаранционният срок на елементите и материалите е 8 години. Очакваният период, за който трябва да бъде изпълнено игрището, е в рамките на няколко месеца, като за началото на следващия футболен сезон вече следва да функционира. Стойността на проекта е за близо 1 000 000 лв. и ще се реализира по програма "Хеттрик V“.

"Това обновление на помощното игрище е дългоочаквано. Целта е да се създаде още по-добра възможност за децата и младежите, които се занимават с футбол. Изграждането на съоръжението е поредната стъпка към подобряване на спортната среда и условията за подготовка на младите футболни надежди на нашия град“, каза пред присъстващите д-р Грудев. Кметът поднесе почетен плакет "Асеновград“ на Борислав Попов, в знак на благодарност за ползотворното сътрудничество между общината и БФС. 

Точно на този обект пък новият изпълнителен директор Андрей Петров прие поста от своя предшественик. Той обеща, че ще продължи неговото дело и добрите взаимоотношения с община Асеновград, като ще оказва съдействие и за бъдещите общи проекти.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Dulgoochakvano-obnovlenie-na-sportna-baza-v-Asenovgrad-zapochna-2274300
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.