НАП продава пистолети
©
Националната агенция за приходите продава на търг с тайно наддаване 1394 огнестрелни оръжия - пистолети на обща стойност приблизително 170 000 лв. От НАП, съобщиха, че търгът ще се проведе на 22 октомври 2024 г. в сградата на ТД на НАП София на адрес: ул. "Ген. Й. В. Гурко" № 12, ет. 2 от 11.00 часа.

Пистолетите "Макаров“ и "АР-МВР“ ще бъдат предлагани по групи, а не поотделно, като кандидат-купувачите могат да наддават за една или повече групи. Предложения за участие в търга се представят за всяка група поотделно в периода 15-17.10.2024 г. До наддаването ще се допускат само лица, които притежават необходимите лицензи по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, платили депозит в размер на 20% от началната тръжна цена за съответната група.

Част от оръжията са иззети от органите на МВР от собственици, чиито разрешителни са изтекли, а други са отнети от притежателите им със съдебни или прокурорски актове.

Пистолетите се съхраняват в Централен оръжеен склад на МВР, където от 15-ти до 17-ти октомври 2024 г. ще бъдат организирани огледи за заинтересованите. За целта кандидатите трябва да подадат предварителна заявка до НАП в срок до 4-ти октомври 2024 г., за да им бъде осигурен достъп.

Повече информация за условията и изискванията към участниците в търга може да бъде намерена на интернет страницата на НАП на адрес: https://sales.nra.bg/.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/NAP-prodava-pistoleti-2275587
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.