Актьор от Пловдив редом до Малкович
© Facebook
Актьорът Констанин Еленков, изпълняващ голяма част от главните роли в Драматичен театър Пловдив, ще участва в спектакъла на Джон Малкович "Оръжията и човекът“, информира Plovdiv24.bg.

Репетициите за предстоящия спектакъл започнаха вчера в Народен театър "Иван Вазов“.  Премиерата ще бъде на 7, 8 и 9 ноември на Голяма сцена, а билетите вече са в продажба. 

В спектакъла участват още Ева Тепавичарова, Кремена Славчева, Ирина Митева, Христо Петков, Стоян Пепеланов, Ненчо Костов, Пламен Димов.

"Много се вълнувам, че започвам репетиции в Народния театър. Имам чудесен опит в работата си с български актьори и мнението ми за вас е много високо. Деклан Донелан и Тимофей Кулябин също ми споделиха, че са изключително впечатлени от вашия талант и професионализъм“, е казал Малкович преди репетицията.

Текстът на нобеловия лауреат Бърнард Шоу е класическа антивоенна комедия, която разглежда темите за любовта и човешката природа с характерния за автора остър хумор и социална критика. 

Константин Еленков е син на небезизвестият режисьор Диана Добрева. Той завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Маргарита Младенова.

От 2019 г. е част от трупата на Драматичен театър-Пловдив, където дебютира в ролята на Одисей в едноименния хитов спектакъл: Одисей в "Одисей“ по Омир.

През 2021 г. става част от трупата на Народен театър "Иван Вазов".

Малцина могат да се похвалят, че работят в два от най-успешните театри в страната едновременно.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Aktyor-ot-Plovdiv-redom-do-Malkovich-2283385
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.