Две отсечки в района на Пещера и Батак ремонтират ударно от "Европейски пътища"
Автор: ИА Фокус 16:15 / 03.10.2024Коментари ()1052
Две отсечки в района на Пещера се обновяват ударно от "Европейски пътища“ - компанията, която поддържа пътищата в района на областите Пловдив и Пазарджик. Отсечките са с обща дължина от 15 км на територията на общините Пещера и Батак. 5 км от тях започват от разклона за Брацигово към град Пещера по главния път Пещера – Пловдив, а другите 10 км започват от разклона за Фотиново на пътя Пещера – Батак.

По трасето се извършва изчистване на габаритите на пътя от храсти, дървета и неподходящи земни маси. С цел обезопасяване на пътните платна се полагат предпазни мрежи по склоновете. На места са изградени и подпорни стени.

Междувременно се раздробява съществуващата компрометирана настилка и се донасипва с трошен камък, за да се постигне необходимата носимоспособност на настилката. След това ще се положат два пласта нов асфалт.

"Ремонтът е част от регулярното обновяване на пътната мрежа в областта, което компанията ни извършва интензивно през лятото и есента. Готови сме вече с отсечката Асеновград-Садово и сме на финалната права с отсечките Брезово-Павел Баня и пътя за Лилково. До края на този месец ще приключим и отсечките в района на Пещера. Пътищата изискват постоянно поддържане и адекватна професионална експертиза при ремонта им. Работим в тясна координация с община Пловдив и другите общини в региона и благодарим на пътуващите за проявеното разбиране и търпение“, казва Маргарита Попиванова, изпълнителен директор на "Европейски пътища“.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Dve-otsechki-v-raiona-na-Peshtera-i-Batak-remontirat-udarno-ot-Evropeiski-putishta-2285096
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.