Загиналият Недялко бил четвърти собственик на фаталния мотор
© Plovdiv24.bg
Въпросът колко е бил мощен моторът на загиналия при пътен инцидент Недялко Бакалски ще се изясни на следващото съдебно заседание, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Официалната информация от “Сузуки" по направеното от Окръжен съд Пловдив запитване все още не е представена. Причината е, че от фирмата в България очакват разяснения и информация от клон в чужбина.

Адвокатът на близките на Бакалски пожелаха да бъде разпитан приятел на Недялко, който може обясни по какъв начин е било регистрирано превозното средство в КАТ.

“Познавам пострадалия, мой приятел е от много години. Аз съм моторист. Моторът на Недялко е "Сузики" с 600 кубика мощност. Така излиза от фабриката на "Сузики". По документи киловатите са 88. По нашите документи в България моторът се управлява с А категория.

Неговият мотор е бил вкаран от Швейцария и е ограничен за А2 категория на 25 киловата мощност. Намаляването се прави в подсервизи  на "Сузики", не в оторизиран. Когато това се направи, не влиза в сервизната история. Ако дадат справка от КАТ, ще излезе, че е с големи киловати.

Имах същия мотор от Германия внесен и го регистрирах в КАТ и с малки киловати. Един път, когато впишат 25 киловата, ако се препродава. не се изписва допълнителен документ, защото вече така е вписан.

През 2019 година се внася моторът на Недялко от  неизвестен собственик в България, регистриран е в КАТ. Недялко е 4-ти собственик на този мотор. Пише, че е 25 киловата и отговаря на неговата правоспособност", раясни той.

Вещите лица, направили четворната комплексната съдебномедицинска експертиза, както и техническа такава, не можаха да прочетат заключенията си в съдебната зала вчера.

Причините за това бяха две. Едната е, че не е спазен 7-дневният срок за внасяне на заключението в съда, а другата е липсващ подпис на един от лекарите.

В залата бяха разпитани свидетелите Иван Иванов и Тодор Тошев, които са младши автоконтрольори от сектор “Пътна полиция".

Припомняме, че обвинен за трагичното събитие е Иван Иванов. Според обвинителния акт на 05.05.2022 г. при управление на лекия си автомобил той е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 20-годишния Недялко Бакалски, която е настъпила няколко дни по-късно 12.05.2022 година.

През юли защитата на Иванов изрази съмнения, че Бакалски е управлявал мотор от категория А, а всъщност е притежавал книжка за категория А2 и следователно той може да не е бил правоспособен водач за конкретната категория.

Отговорът на този въпрос ще бъде изяснен на заседанието през 5 декември от 10,00 часа.


Още по темата: общо новини по темата: 10
05.10.2024 "Ангели на пътя": Страшно е!
04.10.2024 Шофьорът от катастрофата със загинал моторист: Скоростта е много над 100
км/ч
04.10.2024 Майката на загинал в Пловдив моторист: Има много свидетели
02.10.2024 Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливост
24.07.2024 Адвокатска проверка променя рязко хода на делото на починалия моторист, спасил няколко човешки живота?
02.06.2024 От Пловдив: Болезнен разказ на една почернена майка на моторист
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zaginaliyat-Nedyalko-bil-chetvurti-sobstvenik-na-fatalniya-motor-2286146
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.