Общините Асеновград и Куклен със съвместна туристическа идея
©
Снимката е илюстративна
В началото на есента още една туристическа пътека в Родопа планина ще бъде маркирана. Така ще се обособи нов маршрут за любителите на планинските емоции. ОП "Туризъм“ към община Асеновград се присъединява към партньорството на община Куклен с неправителствена организация за реализирането на идеята. Поставянето на маркировката ще се състои утре от 09:00 ч.

Инициативата планира маркирането на пътеката от Куклен до село Лясково, което е разположено на територията на община Асеновград. Сборен пункт - спирката до община Куклен. Приблизително време за преминаване на маршрута - 4-5 часа. Пътуването ще се осъществи с автомобили и междуградски транспорт.

Разходката е подходяща за туристи в добро здраве. Ентусиастите, които ще се включат към реализирането на идеята, трябва да са облечени с дрехи, съобразени с метеорологичната прогноза, удобни (туристически) обувки, раница, съдове за течности и храна за обяд. Повече информация всеки може да получи на тел.: 089 75 72 672. По време на маркиране темпото на придвижване е по-бавно от пешеходен преход.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Obshtinite-Asenovgrad-i-Kuklen-sus-suvmestna-turisticheska-ideya-2286472
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.