Актьорът, изиграл Гунди, се извини след недоволството: Простете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:18 / 08.10.2024Коментари ()6429
©
Позиция на актьора Павел Иванов, изиграл Георги Аспарухов във филма "Гунди – Легенда за любовта“, по повод недоволството в Пловдив срещу него:

"Голяма част от снимките на “Гунди - Легенда за любовта" се случиха в Пловдив и впечатлението ми е, че този град е изключително любезен домакин. Към мен и към екипа на филма. Уважението винаги е било взаимно, защото всички знаем колко тясно свързана е историята на г-н Георги Аспарухов с тази на Ботев Пловдив.

Той отдава военната си служба там. С времето се влюбва в отбора, където играе редом до едни от незабравимите легенди на нашия футбол. Малко позната истина е, че с неговата любима - Величка Маркова - правят планове за женитба именно в Пловдив, за да остане той там и да играе с едни от своите любими съотборници.

В последствие кариерата му предприема друг път, но уважението и любовта към града, отбора и привържениците на отбора остава завинаги жива. Знам всичко това, защото в последните няколко години живея с мисълта за г-н Георги Аспарухов. Безброй часове прекарани в проучване и подготовка, за може би най-голямата роля в моя живот. Моята съпруга също е от Пловдив. И аз срещнах там любовта.

Това е и причината да откликна с радост на поканата да изпълня началния удар в мача между Ботев Пловдив и Левски, през изминалата седмица, като смея да кажа, че не бях изпитвал подобен прилив на адреналин в моя живот. Да стъпя на този терен беше нещо нереално и свръхестествено за мен. Радвам се, че в рамките на тези повече от 5 часа, аз и Александра Свиленова успяхме да отговорим на всички очаквания на нашите любезни домакини, разменяйки си подаръци, дарявайки средства за паметника на Чико, отделяйки специално внимание на екипа на клубната телевизия.

Не отказахме автограф на никого или не обърнахме гръб при желание за снимка за спомен. Това за мен са все знаци на взаимно уважение. На почивката, в интервю за Дарик радио, дори споделих, че съм възхитен от “Колежа" и пожелавам на всеки отбор в България подобен стадион и подобна публика. Връщайки лентата още по-назад, включих се на мига, разбирайки за инициативата на ПФК “Левски" в помощ на малкия Денис Еминов, внук на легендарния играч на Ботев Антим Пехливанов.

Всичко това направих, не само защото изпитвам огромно уважение към самия клуб и неговите фенове, но и защото опознавайки Гунди, аз станах по-добър човек. И като всеки човек, понякога допускам грешки. През цялото това време на нашия престой на стадиона, не успях да обърна никакво внимание и нямах достъп единствено до феновете на Левски пропътували километрите от София, за да присъстват на този мач.

Видях възможност за това в секундите преди да напусна терена. От разстоянието на времето и от различните кадри, които успях да разгледам, разбирам защо част от феновете на Ботев са останали огорчени и се е появило усещане за пренебрежение. Вярвайте ми, това е последното, което бих желал и с цялото уважение на света ви казвам - Простете.

До нови срещи, Пловдив!"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Aktyorut-izigral-Gundi-se-izvini-sled-nedovolstvoto-Prostete-2290505
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.