Отложиха делото за бруталното убийство на изхвърлената в куфар Евгения
Автор: ИА Фокус 12:40 / 08.10.2024Коментари ()546
©
Делото за убийството на Евгения Чорбанова, по което са подсъдими съпругът ѝ Орлин Владимиров и неговия баща Пламен, беше отложено за 22 октомври, поради разболял се член на съдебния състав, предаде репортер на "Фокус"

"Фокус" припомня, че тялото на Евгения бе открито в куфар край Перник след едномесечно издирване през 2021 г. Обвиняеми за убийството са съпругът ѝ и неговият баща, който според разследващите е помогнал в укриването на следите на престъплението.

Орлин и Пламен Владимирови бяха осъдени на първа инстанция на доживотен затвор, но присъдата беше обжалвана. Днес делото се разглеждаше пред Апелативния съд - София. 

Във входа на днешното дело трябваше да бъде разгледана назначена експертиза, която има за цел да установи механизма на убийството и причините за смъртта на жената. Експертизата беше поискана от защитата на двамата подсъдими.

Желанието на защитата е да представи случая като нелеп битов инцидент, каза пред медиите Андрей Чорбанов, баща на Евгения. Тя въобще няма следи от удар отзад на шията, тя е душена и натъпкана в куфар, посочи майката Капка Чорбанова. По думите ѝ Пламен Владимиров е на свобода срещу 5000 лв. гаранция, защото е болен, въпреки че е с доживотна присъда.

"Не мога да разбера човешкият живот 5000 лева ли струва? Нямам думи да опиша как е възможно съдът да го пусне срещу 5000 лв. гаранция", заяви Чорбанова. 

Тя допълни, че се надява да има справедливост, а съдът да вземе правилното решение. "Това си е замислено убийство, ходили са сутринта да гледат къде да я изхвърлят. Следена е около 1 месец от двамата. Не са идвали да кажат, че имат проблеми, да си приберем детето, да си приберем внука. Сложи петно на детето си за цял един живот.", добави Капка Чорбанова.


Още по темата: общо новини по темата: 33
25.06.2024 Не е готова експертизата, чрез която Орлин иска да докаже, че убитата Евгения се е ударила в шкаф
12.11.2023 Приятел на убитата Евгения: Остават съмненията, че има силно влияние на Държавна сигурност
10.11.2023 Протест за намерената в куфар Евгения
10.11.2023 Ето защо Пламен Владимиров, подсъдим за съучастие в убийството на снаха си, е на свобода
10.11.2023 Свекърът на намерената в куфар Евгения е на свобода, след като беше осъден от СГС на доживотен затвор
20.10.2023 Майката на жестоко убитата Евгения разплака всички с думите си
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Otlozhiha-deloto-za-brutalnoto-ubiistvo-na-izhvurlenata-v-kufar-Evgeniya-2290595
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.