Шкумбата: Все по-малко се смеем
Автор: ИА Фокус 12:41 / 08.10.2024Коментари ()399
©
Все по-малко се смеем. Хората стават все по-тъжни. Това каза Димитър Туджаров – Шкумбата в предаването "Утрото на фокус" на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова.

Той посочи, че младите хора вече се смеят на различни неща. "Битието определя съзнанието. Има нови шеги, защото има нови герои и на обществената, и на политическата, и на световната сцена“, обясни той.

Болното място на българина е разделението, смята той. "По която и да е тема, има две групи хора – едните са "за“, другите са "против“. И това ще ни изяде главата. Темата за отношенията помежду ни е сериозна. Това разделение идва от бързината, с която се развива всичко в света. Технологиите също пречат. Имам чувството, че тече геноцид за цялото човечество“, сподели Димитър Туджаров – Шкумбата.

На 12 октомври от 20.00 часа в "Джой Стейшън“ той ще отбележи 70-та си годишнина и 50 години на сцена със спектакъла "120 години не стигат! Смях ли беше, да го опишеш“. "Спектакълът събира приятели, хора, с които се знаем от години. Каня млади изпълнители. Крум Крумов, който успя да победи с гласа си 60 държави на конкурс за млади таланти, ще ми бъде гост. Искам хората да го видят, защото това момче има бъдеще. Там ще бъде и д-р Владимир Величков, който е преподавател в Националното училище по изкуства в Плевен. Той разби целия свят, той е вторият българин след Ибряма със световна награда“, разказа Димитър Туджаров – Шкумбата.

В спектакъла ще се включат и Теди Славова, група "Тефтени", която създава своя авторска музика, в която вплита българския фолклор, група "Прилив“ и много приятели.

На въпрос за какво не са му стигнали 120 години, Шкумбата отговори: "Не стигнаха, за да се усмихна истински. Аз съм се усмихвал три пъти – когато се роди големият ми син, малкият и внучето. За да се усмихнеш истински, трябва всички около теб да са усмихнати. Боли ме, когато видя натъжени хора, и се радвам, когато ги накарам да се засмея“.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Shkumbata-Vse-po-malko-se-smeem-2290656
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.