В събота награждават победителите в конкурса за поезия "Добромир Тонев"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:20 / 08.10.2024Коментари ()327
©
Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив канят пловдивчани и гостите на града на церемония по награждаване на победителите в  ХIV-ти  Национален конкурс за поезия "Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст.

Събитието ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета - 12 октомври 2024 г. (събота) от 18.30 ч. в пространството на източния сектор на Римски стадион, "Ниво -1“ на магазин H&M, ул. "Княз Александър I“ № 11.  Водещ ще е журналистът Владислав Севов.

В конкурса тази година взеха участие 82 млади автори от цялата страна. Комисия с председател Недялко Славов и членове – Росен Карамфилов и Димана Йорданова имаше нелеката задача да определи победителите. Имената им ще станат ясни в събота, когато ще бъдат връчени наградите.

Наградният фонд е както следва: От Община Пловдив: Първа награда – 800 лв. и грамота; Втора награда –  600 лв.  и грамота; Трета награда –  400 лв. и грамота.

Специални награди от партньори: Парична награда  - 300 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ "П.  Хилендарски“. Наградата ще бъде връчена от представител на управлението на факултета. Специална награда на Радио Пловдив за млад поет - 400 лв.; Нощувка за двама в хотел "Одеон“ – Пловдив.

Входът е свободен!


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-subota-nagrazhdavat-pobeditelite-v-konkursa-za-poeziya-Dobromir-Tonev-2291033
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.