Тънкостите за перфектната "заешка салата"
Автор: Десислава Томева 15:19 / 10.10.2024Коментари ()808
© Blagoevgrad24.bg
Повечето хора възприемат определението "заешка салата" за комбинацията между прясно зеле и моркови. Забелязали ли сте обаче, че често тази на вид простичка салата, ви се услажда повече в ресторанта, отколкото вкъщи?

Причината е, че си има "чалъм" в приготвянето. Първият трик е във финото нарязване на зелката, после в мачкането и овкусяването.

Вместо да се объркваме само с намеци, по-добре да пристъпим към съществената част. Продуктите са ясни, безсмислено е да ги отбелязваме.

Начин на приготвяне:

–  Измивате добре зелката, след което обелвате горните листа

–  Разрязвате я на две симетрични половини и отстранявате кочана

–  С остър и дълъг нож се стремите да режете фини резенчета с дебелината на клечки за зъби. Е, тук се изхвърлих, може и мъничко по-дебели

–  Отстранявате твърдите парчета

–  Изсипвате всичко в дълбока купа, поръсвате обилно със сол и започвате да мачкате с ръка. Все едно месите тесто

–  Когато усетите, че зелето не стои така хрупкаво, а по-скоро се превръща в хомогенна смес…свършили сте си работата

–  Взимате и обелвате 1-2 големи моркова и ги настъргвате на рендето

Тук идва съществената част в рецептата. Ако количеството салата ще бъде ползвано веднага, слагате зехтин/олио/, оцет /балсамико/ и още преди да започвате да "месите.

Добавки към "заешката салата":

На този тип салата много отива пресен копър. Възможно е да добавите краставички и домати. Малко пресован чесън, също е подходящ. Смесването на различните зеленчуци придава още повече свежест.

Добър апетит от Blagoevgrad24.bg!


Още по темата: общо новини по темата: 3
07.10.2024 »
22.08.2024 »
21.03.2024 »

Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Tunkostite-za-perfektnata-zaeshka-salata-2293620
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.