Пребиха момиче на метри от училището, в което учи
Автор: ИА Фокус 08:50Коментари ()1182
© NOVA
Отново агресия между ученици. Този път сигналът е за бой пред училище в Златица. Осмокласничка е скубана и ритана по главата от съученичка на метри от входа на учебното заведение. След побоя 15-годишното е с мозъчно сътресение и прекарва три дни в неврохиругията на "Пирогов", предаде NOVA.

"Имало е конфликт между други деца, който е прераснал и са намесени конкретните две момичета. Причината се изяснява. Веднага са дошли колеги. Извикана е медицинската сестра, сигнализирах полицията. Взети са показания и от двете ученички. Имало е и други леки спречквания с конкретното момиче, което е нападнало нейна съученичка. На другия ден психолог работи с класовете", казва директорът на учебното заведение Емилия Микова.

Дирекция "Социално подпомагане" и Регионалното управление на образованието са информирани, свикан е училищен координационен съвет и предстои педагогически съвет.

По думите ѝ санкциите, които може да получи нападателката са три - забележка, предупреждение за изключване или директно изключване от училище.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Prebiha-momiche-na-metri-ot-uchilishteto-v-koeto-uchi-2297253
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.