Бизнесменът, който се изгаври с близки на починали, е само на 25 години
© Фейсбук
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Николай Амбарев, на 25 г., за това, че в Пловдив, в периода от неустановена дата през месец септември 2024 г. до 16 септември 2024 г., в условията на продължавано престъпление, с цел да  набави за себе си имотна облага, е възбудил заблуждение у близките на починали лица за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева - престъпление по чл. 209 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. Деянието е извършено в два случая.

В първия случай - през месец септември 2024 г. той въвел в заблуждение близките на починала жена, че е кремирана, което не било извършено, като с това им причинил имотна вреда в размер на 809 лева. Във втория случай - на 16 септември 2024 г. Н.А. въвел в заблуждение близките на починал мъж, че е кремиран, което не било извършено, като с това им причинил имотна вреда в размер на 830 лева.

Установено е, че Николай Амбарев като собственик на траурна агенция в Пловдив, в два случая, получил заплащане за извършване на кремация на починали хора, което не е било направено, а телата им били поставени в хладилна камера. На близките предал урни с прах с неизвестен произход.  

По делото се провеждат действия по разследването – разпити на свидетели, изискана е документация и други.

Обвиняемият Николай Амбарев е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка на неотклонение "задържане под стража“ спрямо него.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Biznesmenut-koito-se-izgavri-s-blizki-na-pochinali-e-samo-na-25-godini-2300661
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.